Květáková kulajda bez zahuštění

Kulajdu máme moc rádi, ale já ráda vařím věci zdravě. A také potřebuji do dětí dostat nějakou tu zeleninu. V této polévce ji krásně zakamufluji a všichni se jen olizují.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujete:

  • 1/2 středního květáku
  • 3 menší brambory
  • lučinu
  • kopr
  • hrstku sušených hub
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • sůl
  • 1/2 lžičky cukru
  • lžičku octu
  • popř. na rozředění mléko

Postup

1

Květák a brambory nakrájíme na kousky, osolíme, přidáme hořčičné semínko a dolejeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Necháme uvařit doměkka.

2

Houby si na cca 2 hodiny namočíme do vody (můžete samozřejmě použít i čerstvé). Jakmile jsou brambory s květákem uvařeny, přidáme mezi ně lučinu a vše ponorným mixérem rozmixujeme na hladký krém. Pokud by byl moc hustý, rozřeďte mlékem.

3

Vraťte na plotnu, přidejte houby a kopr dle chuti. Kdo chce, může dochutit také cukrem a octem, popř. dosolte. Nechejte povařit na mírném ohni, aby byly houby hotové; občas promíchejte. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninový krém s vůní uzeného

Grilovaná kuřecí stehna s bylinkami a limetkovou šťávou

Domácí máslové croissanty hotové neobvykle rychle

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Proteinové fitness tyčinky s extra porcí čokolády na povrchu

Opravdu šťavnatá kuřecí prsa plněná česnekovým máslem

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Video: Skvostný ostružinový raw dort s kešu krémem, levandulí a pistáciemi

Nadýchané nízkokalorické lívance s cottage sýrem a medem za 15 minut

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Neodolatelně křupavé mozzarelové tyčinky

Křupavý pečený falafel