Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla
Luxusní a velice originální dort. Doporučujeme vyzkoušet tento úžasný moučník, jehož střední vrstvu tvoří cheesecake s arašídovým máslem a kousky mini košíčků s čokoládou. I přes zdánlivou náročnost receptu se jedná pouze o pár jednotlivých úkolů, které dohromady vytvoří jedinečný chuťový zážitek.
Krok 3

Ingredience
Na cheesecake
- 450 g Lučiny/Žervé pokojové teploty
- 1 1/4 hrnku arašídového másla
- 1 hrnek krupicového cukru
- 3/4 hrnku zakysané smetany
- 3 velká vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 225 g mini čokoládových košíčků s burákovým máslem uvnitř (např. Reese’s)
Čokoládový korpus
- 2 hrnky krupicového cukru
- 1 3/4 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku neslazeného kakaa (např. holandského)
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 1/2 lžičky soli
- 2 velká vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 1 hrnek vařicí vody
Poleva
- 3/4 hrnku másla pokojové teploty
- 1 1/2 hrnku arašídového másla
- 1/4 hrnku mléka
- 3 hrnky moučkového cukru
Zdobení
- 225 g mini čokoládových košíčků s arašídovým máslem uvnitř
- volitelné: čokoládová ganache
Postup
Krok 1
Připravte si cheesecakovou vrstvu . Začněte předehřívat troubu na 165 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte pomocí ručního robotu lučinu a arašídové máslo do hladka. Vmíchejte cukr, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Opět vše zašlehejte pomocí robotu. Nakonec vmíchejte mini čokoládové košíčky. Těsto nalijte do formy, zarovnejte vršek a pečte přibližně hodinu až hodinu a čtvrt. Hotový cheesecake by se měl po zatřesení s formou ve středu maličko hýbat. Poté nechte zchladnout při pokojové teplotě. Přendejte do mrazáku, dokud nebudete mít hotové všechny ostatní vrstvy dortu.
Krok 2
Připravte si čokoládové korpusy. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem dvě 23 cm kruhové formy. Smíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl pomocí ručního robotu. Přidejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a přidejte horkou vodu. Nalijte vzniklé těsto rovnoměrně do obou forem a dejte péct. Pečte 30 až 35 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu korpusu nebude po vytáhnutí suchá. Nechte 10 minut vychladnout a poté vyklopte upečené korpusy na rošt a nechte vychladnout úplně.
Připravte si krém. V velké míse smíchejte máslo a arašídové máslo. Pomocí ručního robotu pořádně promíchejte. Přidejte mléko a postupně i cukr, tak, aby bylo vše dokonale smícháno. Ideální hustota krému je taková, aby se dal dobře roztírat na dort. Pokud je moc hustý, přidejte trochu mléka.
Krok 4
Můžete začít skládat vrstvy dortu. První vrstva je čokoládový korpus, který lehce potřete krémem. Vyndejte cheesecake z mrazáku, vyndejte z formy a položte na vrstvu krému. Následně také lehce potřete krémem vršek cheesecaku. Poté přikryjte druhým korpusem.
Krok 5
Celý dort potřete krémem. Začněte od vrchu a postupně rozmažte krém po celém dortu, ideální pro tuto činnost je stěrka. Uhlaďte do rovna a vršek dortu posypte mini čokoládovými košíčky s arašídovým máslem. (Pokud jste se rozhodli pro čokoládovou ganache, nasypte košíčky až na ni).
Krok 6
Uložte hotový dort do lednice, dokud nebudete servírovat.
Mohlo by vás zajímat:
arašídové máslo cheesecake originální recepty sladké recepty Dezerty
Zdroj: www.recipegirl.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře