Krekry ze špaldové a z čirokové mouky

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g drcených ovesných vloček
  • 60 g špaldové anebo čirokové (či jiné mouky) + na podsypání
  • Špetka soli
  • Oblíbené bylinky (špetka sušeného nebo lžička čerstvého)
  • 7 ml olivového oleje
  • Sezamová semínka

Postup

1

Plech vyložte pečícím papírem. Troubu zapněte na 170 ⁰C.

2

V míse promíchejte mouku, sůl a bylinky.

3

Ovesné vločky zalijte 100 ml horké vody. Nechte odstát 2 minuty. Smíchejte s olejem. Přidejte k mouce a rukama vypracujte pružné těsto.

4

Na pomoučené ploše vyválejte čtverec nebo obdélník o tloušťce asi 0,4 cm. Při vyvalování plát těsta obracejte a podsypávejte.

5

Vyválené těsto lehce navlhčete a posypejte semínky. Lehce přejeďte válečkem, aby zůstala semínka v těstě. Nakrájejte rádýlkem na pruhy silné asi 1 cm, přendejte na plech a pečte asi 20 – 25 minut.

Poznámka

Podávejte s různými dipy (zakysaná smetana s bylinkami, rajčatový dip, apod.)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Citronové cupcake s liči a tvarohovým krémem

Rybízový cheesecake s lotuskami

Krkovice na medu a hořčici

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Maková náplň

Senzační čokomuffiny z červené řepy plněné rybízem

Antioxidační smoothie se spirulinou

Jahodový dort s překvapením

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

3x domácí granola

Vaječný likér s pravou vanilkou