fbpx

Krekry ze špaldové a z čirokové mouky

Krekry ze špaldové a z čirokové mouky

Ingredience na 5 porcí

  • 50 g drcených ovesných vloček
  • 60 g špaldové anebo čirokové (či jiné mouky) + na podsypání
  • Špetka soli
  • Oblíbené bylinky (špetka sušeného nebo lžička čerstvého)
  • 7 ml olivového oleje
  • Sezamová semínka

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Plech vyložte pečícím papírem. Troubu zapněte na 170 ⁰C.

2

V míse promíchejte mouku, sůl a bylinky.

3

Ovesné vločky zalijte 100 ml horké vody. Nechte odstát 2 minuty. Smíchejte s olejem. Přidejte k mouce a rukama vypracujte pružné těsto.

4

Na pomoučené ploše vyválejte čtverec nebo obdélník o tloušťce asi 0,4 cm. Při vyvalování plát těsta obracejte a podsypávejte.

5

Vyválené těsto lehce navlhčete a posypejte semínky. Lehce přejeďte válečkem, aby zůstala semínka v těstě. Nakrájejte rádýlkem na pruhy silné asi 1 cm, přendejte na plech a pečte asi 20 – 25 minut.

Poznámka

Podávejte s různými dipy (zakysaná smetana s bylinkami, rajčatový dip, apod.)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře