fbpx

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Připravte si švestková povidla téměř bez práce. Na stromech už dozrávají švestky a přichází ta správná doba právě na domácí povidla. 🙂

povidla

Ingredience

  • 2 kg švestek
  • 50 dkg cukru krupice
  • 2 lžíce octa
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce rumu
  • 3 rozdrcené hřebíčky

Postup

1

Švestky umyjte, vypeckujte, pokrájejte, dejte na hluboký plech a pokapejte octem. Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte 25 minut při 250 °C.

2

Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte dalších 15 minut.

3

Následně švestky posypte zbylým cukrem, opět nemíchejte a pečte dalších 15 minut.

4

Po upečení vložte švestky do mísy, přidejte skořici, hřebíčky, rum a rozixujte tyčovým mixérem.

5

Hotovými povidly plňte sklenice.

Mohlo by vás zajímat:
hřebíček skořice Omáčky a ochucovadla

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře