Připravte si švestková povidla téměř bez práce. Na stromech už dozrávají švestky a přichází ta správná doba právě na domácí povidla. 🙂
Vendula
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
2 kg švestek
50 dkg cukru krupice
2 lžíce octa
1/2 lžičky mleté skořice
4 lžíce rumu
3 rozdrcené hřebíčky
Postup
1
Švestky umyjte, vypeckujte, pokrájejte, dejte na hluboký plech a pokapejte octem. Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte 25 minut při 250 °C.
2
Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte dalších 15 minut.
3
Následně švestky posypte zbylým cukrem, opět nemíchejte a pečte dalších 15 minut.
4
Po upečení vložte švestky do mísy, přidejte skořici, hřebíčky, rum a rozixujte tyčovým mixérem.