Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Připravte si švestková povidla téměř bez práce. Na stromech už dozrávají švestky a přichází ta správná doba právě na domácí povidla. 🙂

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg švestek
  • 50 dkg cukru krupice
  • 2 lžíce octa
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce rumu
  • 3 rozdrcené hřebíčky

Postup

1
Švestky umyjte, vypeckujte, pokrájejte, dejte na hluboký plech a pokapejte octem. Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte 25 minut při 250 °C.
2
Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte dalších 15 minut.
3
Následně švestky posypte zbylým cukrem, opět nemíchejte a pečte dalších 15 minut.
4
Po upečení vložte švestky do mísy, přidejte skořici, hřebíčky, rum a rozixujte tyčovým mixérem.
5
Hotovými povidly plňte sklenice.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Langoše s medvědím česnekem

Rychlá snídaňová kapsa z tortilly plněná rozteklým krémem, šunkou a vajíčkem

Lahodná pečená mrkev s javorovým sirupem

Fitness pizza z květákového těsta + videorecept

Originální zdobení oblíbených cupcakes v podzimním stylu

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Extra sladké mandlové mléko – vylepšený recept

Domácí proteinové müsli tyčinky

Řecké pasticcio

Čokoládový koláč s oříškovou krustou a medovou polevou