Bezpracná švestková povidla pečená v troubě
Připravte si švestková povidla téměř bez práce. Na stromech už dozrávají švestky a přichází ta správná doba právě na domácí povidla. 🙂

Ingredience
- 2 kg švestek
- 50 dkg cukru krupice
- 2 lžíce octa
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 4 lžíce rumu
- 3 rozdrcené hřebíčky
Postup
Švestky umyjte, vypeckujte, pokrájejte, dejte na hluboký plech a pokapejte octem. Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte 25 minut při 250 °C.
Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte dalších 15 minut.
Následně švestky posypte zbylým cukrem, opět nemíchejte a pečte dalších 15 minut.
Po upečení vložte švestky do mísy, přidejte skořici, hřebíčky, rum a rozixujte tyčovým mixérem.
Hotovými povidly plňte sklenice.
Mohlo by vás zajímat:
hřebíček skořice Omáčky a ochucovadla
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře