Celozrnné špaldové bagetky

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 50 ml mléka
  • 120 ml vody
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 270 g celozrnné špaldové mouky
  • 15 g čirokové mouky (nebo jiné mouky)
  • ½ lžičky soli
  • 12 g mletého lněného semínky
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

1

Mléko spolu s vodou zahřejte. Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžíci hladké mouky. Zalijte vlažným mlékem s vodou a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.

2

V míse smíchejte oba druhy mouky, lněné semínko a sůl. Zalijte vzešlým kváskem, přidejte olej a důkladně prohněťte. Těsto vložte do mísy, potřete vodou a mísu překryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě asi hodinu. Během kynutí alespoň dvakrát propracujte a vždy povrch bochánku potřete lehce vodou.

3

Troubu předehřejte na 170 – 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

4

Těsto vyklopte na pracovní plochu a propracujte. Rozdělte na dvě poloviny a z každé vytvořte bagetu o průměru asi 4 cm. Potřete vodou a nechte kynout 15 – 20 minut.

5

Poté vložte do trouby a pečte 30 – 35 minut. 5 minut před koncem pečení potřete vodou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagetová dýně zapékaná s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem

Malinoví šneci z kynutého těsta s krémovou náplní

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Opékaný toast s avokádem a olivovým olejem

Lokše s povidly a mákem

Jednoduché lilkové lasagne

Tvarohová pizza

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou

Kuřecí čína

Černá sezamová / maková zmrzlina

Agarové bonbóny – veganské