fbpx

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Sezona patizonu je tady! Zkuste jej použít v polévce jako já.

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Ingredience na 4 porce

Potřebujeme:

  • 300 g patizonu
  • 10 sušených rajčat (použila jsem od fy Italiamo)
  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka
  • lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • troška mléka
  • voda

Na ozdobu:

  • zakysaná smetana
  • opražené plátky mandlí
  • opražená slunečnicová semínka
  • proužky sušených rajčat

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na másle zpěníme cibulku, přisypeme pokrájená sušená rajčata a na kostičky nakrájený patizon. Chvíli opékáme.

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi
2

Pak přilijeme vodu, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek. Přidáme bobkový list a nové koření a pod pokličkou na mírném ohni uvaříme do měkka.

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi
3

Vyjmeme bobkový list a nové koření a vše rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a podle požadované hustoty přilijeme vodu a trochu mléka na zjemnění. Ještě chvíli povaříme.

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi
4

Na pánvi opražíme mandle a slunečnicová semínka. Polévku nalijeme do misek či talířů, doprostřed položíme noček ze zakysané smetany, na něj poklademe pár proužků sušených rajčat a posypeme opraženými mandlemi a semínky. Dobrou chuť.

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Mohlo by vás zajímat:
Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře