Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Sezona patizonu je tady! Zkuste jej použít v polévce jako já.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 300 g patizonu
  • 10 sušených rajčat (použila jsem od fy Italiamo)
  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka
  • lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • troška mléka
  • voda

Na ozdobu:

  • zakysaná smetana
  • opražené plátky mandlí
  • opražená slunečnicová semínka
  • proužky sušených rajčat

Postup

1

Na másle zpěníme cibulku, přisypeme pokrájená sušená rajčata a na kostičky nakrájený patizon. Chvíli opékáme.

2

Pak přilijeme vodu, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek. Přidáme bobkový list a nové koření a pod pokličkou na mírném ohni uvaříme do měkka.

3

Vyjmeme bobkový list a nové koření a vše rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a podle požadované hustoty přilijeme vodu a trochu mléka na zjemnění. Ještě chvíli povaříme.

4

Na pánvi opražíme mandle a slunečnicová semínka. Polévku nalijeme do misek či talířů, doprostřed položíme noček ze zakysané smetany, na něj poklademe pár proužků sušených rajčat a posypeme opraženými mandlemi a semínky. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Hvězdný jablečný koláč z listového těsta

Šťavnaté masové kuličky s baby brambory zapečené ve smetanové omáčce

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Fitness bábovka z ovesných vloček, banánů a kokosu

Narozeninová Pavlova

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Physalis v karamelu

Zapečené tortellini s ragú

ricottovy kolac

Malinovo – pomerančovo – pistáciový koláč s ricottou

Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Video: Křupavé medové kuřecí špalíčky

Mrkev na rozmarýnu s ořechovo-celerovým dipem