Pšeničné klíčky upražíte na teflonové pánvi dozlatova – vsypete je na suchou pánev bez tuku a stále mícháte. Klíčky budou postupně měnit barvu.
Až bude barva zlatavá (ne hnědá), hned klíčky přesypete do mísy – nenechávejte je v pánvi, zbytkové teplo by je mohlo připálit.
Do mísy k opraženým klíčkům přidáte cukr, ricottu, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháte.
Do skleničky, misky či poháru dáte na dno trochu ovoce a doplníte polovinou ochucené smetany. Vršek dezertu dozdobíte ovocem a můžete ještě posypat strouhaným kokosem.
Stejně vytvoříte i druhý pohár.
Je dobré (ne však nutné) nechat dezert odpočinout alespoň půl hodiny v lednici – chuť nasládlých upražených klíčků se krásně prolne se smetanovým základem a vytvoří jemně „sušenkovou“ příchuť.