Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Z uvedeného množství jsou 2 porce.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g ricotty (syrovátkový sýr)
  • 190 g zakysané smetany (1 kelímek)
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce pšeničných klíčků
  • 2 hrsti sladkého drobného ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 1 polévková lžíce strouhaného kokosu (nemusí být)

Postup

1

Pšeničné klíčky upražíte na teflonové pánvi dozlatova – vsypete je na suchou pánev bez tuku a stále mícháte. Klíčky budou postupně měnit barvu.
Až bude barva zlatavá (ne hnědá), hned klíčky přesypete do mísy – nenechávejte je v pánvi, zbytkové teplo by je mohlo připálit.

2

Do mísy k opraženým klíčkům přidáte cukr, ricottu, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháte.

3

Do skleničky, misky či poháru dáte na dno trochu ovoce a doplníte polovinou ochucené smetany. Vršek dezertu dozdobíte ovocem a můžete ještě posypat strouhaným kokosem.
Stejně vytvoříte i druhý pohár.

4

Je dobré (ne však nutné) nechat dezert odpočinout alespoň půl hodiny v lednici – chuť nasládlých upražených klíčků se krásně prolne se smetanovým základem a vytvoří jemně „sušenkovou“ příchuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špenátová roláda

Blesková banánovo-jablečná roláda

Recept na jarní pampeliškový med

Borůvková raw kaše

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Dánské smetanové rolky

Amarantové pukance

Letní ananasový salát s jablky a konopným semínkem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Osvěžující salát plný zeleniny s pomerančovou zálivkou

Nepeceny jablkovy dortik

Cuketové dortíčky s marmeládou

Celozrnný chléb