fbpx

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Z uvedeného množství jsou 2 porce.

Sýrovo-smetanový dezert s pšeničnými klÍčky a ovocem

Ingredience na 2 porce

  • 200 g ricotty (syrovátkový sýr)
  • 190 g zakysané smetany (1 kelímek)
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce pšeničných klíčků
  • 2 hrsti sladkého drobného ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 1 polévková lžíce strouhaného kokosu (nemusí být)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Pšeničné klíčky upražíte na teflonové pánvi dozlatova – vsypete je na suchou pánev bez tuku a stále mícháte. Klíčky budou postupně měnit barvu.
Až bude barva zlatavá (ne hnědá), hned klíčky přesypete do mísy – nenechávejte je v pánvi, zbytkové teplo by je mohlo připálit.

2

Do mísy k opraženým klíčkům přidáte cukr, ricottu, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháte.

3

Do skleničky, misky či poháru dáte na dno trochu ovoce a doplníte polovinou ochucené smetany. Vršek dezertu dozdobíte ovocem a můžete ještě posypat strouhaným kokosem.
Stejně vytvoříte i druhý pohár.

4

Je dobré (ne však nutné) nechat dezert odpočinout alespoň půl hodiny v lednici – chuť nasládlých upražených klíčků se krásně prolne se smetanovým základem a vytvoří jemně „sušenkovou“ příchuť.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře