Nepečená ovocná pizza bez mouky a rafinovaného cukru

Ovoce jednoduše patří k létu, a proto vám přijde k ruce recept na snadnou zdravou nepečenou sladkou pizzu z mandlí a datlí, tedy bez přidané mouky nebo rafinovaného cukru. Navíc si ji dozdobíte ovocem, které právě vám i vaší rodině chutná nejvíce :). Tip: Nechte pizzu nazdobit děti, jistě se pobavíte a nakonec si na tomto uměleckém díle společně pochutnáte.

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1 hrnek celých mandlí
  • 15 datlí vcelku (bez pecek)
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce neslazeného kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Náplň

  • 120 ml krémového smetanového sýra
  • 90 ml řeckého jogurtu
  • 1/2 lžičky pomerančové šťávy
  • 1/4 lžičky pomerančové kůry
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • ovoce na ozdobu (jahody, borůvky, kiwi, rybíz atd.)

Postup

1

Jako první rozmixujte mandle (ideálně až téměř na mouku), přidejte datle, rozpuštěný kokosový olej, kakao, vanilkový extrakt a mixujte do té doby, než dostanete jednotnou hmotu na korpus.

2

Namačkejte “těsto” do formy na nízký koláč (pie) a nechte minimálně hodinu odležet v lednici (pokud nemáte dostatek času, můžete vložit na 15-20 minut do mrazáku).

3

Dále si smíchejte krémový sýr, jogurt, pomerančovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt.

4

Po vychlazení korpusu potřete směsí ze sýra a jogurtu korpus a dozdobte ovocem.

5

Ihned podávejte nebo skladujte v lednici v chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s fazolkami

Ozdravný džus pro správné zažívání

Zdravé dýňové rizoto

Linecké kostičky s ořechy a medem

Domácí italská vanilková zmrzlina

Recept na snadný puding s chia semínky bez vaření

Jemný čokoládový krém do dortů i na zdobení

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Domácí mini kremrole s vanilkovým krémem

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády

Pohankové lívanečky

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut