Jahodovo-pomerančoví medvídci
Z receptu budete mít 18 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků
Nutriční hodnoty jedné porce:
- 14 kalorií
- 0 g tuku
- 2g sacharidů
- 0.5 g vlákniny
- 1.5 g cukru
- 2 g proteinu
Ingredience
- 1 hrnek pomerančové šťávy (můžeme použít i citronovou nebo grapefruitovou)
- 2 hrnky nasekaných jahod
- 5 lžic čisté práškové želatiny (Pokud chcete recept mít veganský, použijte Agar, což je řasa, která má taktéž gelující schopnosti)
- 1 lžíce medu, nebo agávového sirupu (popřípadě nemusíte sladit vůbec, či použít stévii)
- vykrajovátko ve tvaru medívka
Postup
- Vymačkáme šťávu z pomeranče
- Nasekáme dva hrníčky jahod, které přidáme do pomerančové šťávy a společně vaříme na mírném ohni, dokud jahody úplně nezměknou.
- Poté přestaneme vařit, (můžeme nechat trochu zchladnout), přidáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
- Necháme 5 – 7 minut zchladnout. Jakmile je směs chladnější, přidáme želatinu a opět rozmixujeme, aby nikde nebyly hrudky.
- Nakonec vylijeme na plech vystlaný alobalem a dáme na hodinu do lednice.
- Jakmile je hmota studená a pevná, začneme vykrajovat medvídky.
Borůvkoví medvídci
Z receptu budete mít 15 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků
Nutriční hodnoty jedné porce:
- 22 kalorií
- 0 g tuku
- 3 g sacharidů
- 0.7 g vlákniny
- 2.2 g cukru
- 2 g proteinu
Postup je stejný, jako u prvního receptu, jen místo dvou hrnků jahod použijeme dva hrnky borůvek.
Banánoví medvídci
Z receptu budete mít 8 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků
Nutriční hodnoty jedné porce:
- 21 kalorií
- 0 g tuku
- 4 g sacharidů
- 0.7 g vlákniny
- 2 g cukru
- 2 g proteinu
- Zde použijeme 2 velké banány a 1/2 hrnku pomerančové šťávy.
- Banán spolu s pomerančovou šťávou rozmixujeme a až poté přivedeme k varu.
- Postup je poté stejný, jako u prvního receptu.