Nepečené jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a vlašskými ořechy

Pokud vás honí mlsná, čekáte hosty nebo jen chcete připravit něco dobrého, doporučujeme vyzkoušet tyto jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a sušenkami jako základem. Jejich nespornou výhodou je, že jsou nepečené, takže patří mezi rychle připravené dobroty :).
  • Doba přípravy: 40 minut + čas na chlazení
  • Porce: 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 1/2 kg jablek, nastrouhaných
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 500 ml vody
  • šťáva z jednoho citrónu
  • mleté vlašské ořechy
  • strouhaná čokoláda
  • mléko
  • sušenky

Postup

1

Jablka oloupejte, nastrouhejte a vložte do hrnce společně s cukrem a 100 ml vody. Do zbytku vody zamíchejte pudink.

2

Jablka chvíli vařte a poté promíchejte se směsí pudinku a vody.

3

Vařte přibližně dalších 5 minut do zhoustnutí a poté přilijte šťávu z citrónu.

4

Na plech nebo do formy naskládejte sušenky, které předtím namočte v mléce.

5

Střídejte vrstvu sušenek a vrstvu náplně. Měly by být ideálně tři vrstvy od každého.

6

Navrch nasypejte mleté vlašské ořechy a strouhanou čokoládu.

7

Řezy uložte do lednice a nechte aspoň hodinu odpočívat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová panenka se švestkami

Čokoládové vánoční cukroví hotové za 5 minut

Guacamole

Palačinkový dort s příchutí vanilky a kakaa

Avokádová zmrzlina / puding

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Snadné perníkové muffiny pro vegany

Rychlé krevetové kari

Ostružinový dezert

Ořechová bábovka

Polenta s máslem a parmezánem

Citronová zmrzlina z lemon curd