Nepečené dýňové tyčinky s ořechy a čokoládovou polevou
Jednoduchá a nepečená sladká svačinka, která lze připravit i bezlepkově, pokud si vyberete ty správné ovesné vločky :). Tyčinky nejsou příliš sladké a hodí se jako energetická svačinka či pohoštění pro přátele s oblibou v dýňových dobrotách.
- Doba přípravy: 2 h
- Porce: 5 velkých nebo 15 malých tyčinek

Ingredience
- ½ hrnku mletých ovesných vloček (nutno použít s označením “Bezlepkové“)
- 2 lžíce dýňového pyré
- 2 lžíce mandlového másla (můžete použít klasické)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ + ⅛ lžičky soli, rozdělené
- ⅛ lžičky mleté skořice
- ½ hrnku vypeckovaných datlí
- ½ hrnku arašídů, nebo jiných ořechů
- ½ hrnku neslazeného kakaa
- ¼ hrnku cukru
- 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
Postup
Vyložte plech pečícím papírem.
V misce smíchejte ovesné vločky, dýňové pyré, máslo, javorový sirup, půl lžičky vanilkového extraktu a osminu lžičky soli.
Vzniklé těsto položte na pečící papír a vytvarujte do obdélníku o tloušťce přibližně 1, 2 cm. Vložte na hodinu do mrazáku.
Mezitím vložte vypeckované datle do mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte 10 minut stát.
Ve food procesoru nebo mixéru rozmělněte datle, 1/4 hrnku vody, půl lžičky vanilkové extraktu a osminu lžičky soli dohladka.
Vzniklou směs rozprostřete na první vrstvu a posypejte zvolenými ořechy. Vložte do mrazáku na hodinu.
V menší misce promíchejte kakao, cukr, olej a čtvrtinu lžičky soli. Vše smíchejte do hladké polevy.
Zatuhlé řezy vyndejte z mrazáku a nakrájejte na 5 velkých nebo 15 mini tyčinek. Každou obalte v čokoládové polevě a vložte na pečící papír.
Tyčinky skladujte v mrazáku a chvíli před servírováním je vyndejte, aby trochu povolily.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové čokoláda datle dýně kokosový olej nepečené ořechy ovesné vločky skořice sladké recepty
Zdroj: www.emilieeats.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře