Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji

Jemný citronový moučník jako stvořený pro zahřátí k začínajícímu podzimu. Těsto je krásně křupavé, nad ním je vrtsva krémové citronové náplně, která se rozplývá na jazyku. Zakončení chutí tvoří lehký poprašek moučkovým cukrem, který příjemně kontrastuje s kyselostí citrónu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 vejce

Postup

1

Předehřejte torubu na 180 °C.

2

Smíchejte mouku, máslo a moučkový cukr. Vzniklým těstem naplňte dno 22x22x5 cm formy tak, aby jste měli přibližně 2 cm vysoké okraje.

3

Pečte korpus přibližně 20 minut na 180 °C.

4

Mezitím smíchejte cukr, citronovou kůru, citronovou štávu, kypřícíc prášek, sůl, vejce a pomocí ručního robotu šlehejte přibližně 3 minuty. Směs nalijte na horký korpus.

5

Pečte 25 až 30 minut nebo dokud nebude citronový krém na povrchu pevný. Nechte zchladnout a před servírováním posypejte trochou moučkového cukru a nakrájejte na čtverečky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Květákové kari s kokosovým mlékem

Semínkové krekry

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí

Cuketové špagety

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Nadýchané nízkokalorické lívance s cottage sýrem a medem za 15 minut

Risotto s proseccem a bazalkou

Tofu směs s chilli omáčkou

Domácí povidla bez přidaného cukru

Jemná jogurtová marináda s bylinkami

Naše perníčky

Korejský čaj z jujube