Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji

Jemný citronový moučník jako stvořený pro zahřátí k začínajícímu podzimu. Těsto je krásně křupavé, nad ním je vrtsva krémové citronové náplně, která se rozplývá na jazyku. Zakončení chutí tvoří lehký poprašek moučkovým cukrem, který příjemně kontrastuje s kyselostí citrónu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 vejce

Postup

1

Předehřejte torubu na 180 °C.

2

Smíchejte mouku, máslo a moučkový cukr. Vzniklým těstem naplňte dno 22x22x5 cm formy tak, aby jste měli přibližně 2 cm vysoké okraje.

3

Pečte korpus přibližně 20 minut na 180 °C.

4

Mezitím smíchejte cukr, citronovou kůru, citronovou štávu, kypřícíc prášek, sůl, vejce a pomocí ručního robotu šlehejte přibližně 3 minuty. Směs nalijte na horký korpus.

5

Pečte 25 až 30 minut nebo dokud nebude citronový krém na povrchu pevný. Nechte zchladnout a před servírováním posypejte trochou moučkového cukru a nakrájejte na čtverečky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lososové špízy s cuketou a sýrem

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Domácí chilli omáčka sambal

Rychlé těstoviny z jedné pánve s hráškem a slaninou

Citrónovo – borůvkový dort s andělsky lehkým krémem

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Vanilkové cupcakes s máslovým krémem

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů