Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji
Jemný citronový moučník jako stvořený pro zahřátí k začínajícímu podzimu. Těsto je krásně křupavé, nad ním je vrtsva krémové citronové náplně, která se rozplývá na jazyku. Zakončení chutí tvoří lehký poprašek moučkovým cukrem, který příjemně kontrastuje s kyselostí citrónu.

Ingredience
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/4 hrnku moučkového cukru
- 1/2 hrnku másla
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 vejce
Postup
Předehřejte torubu na 180 °C.
Smíchejte mouku, máslo a moučkový cukr. Vzniklým těstem naplňte dno 22x22x5 cm formy tak, aby jste měli přibližně 2 cm vysoké okraje.
Pečte korpus přibližně 20 minut na 180 °C.
Mezitím smíchejte cukr, citronovou kůru, citronovou štávu, kypřícíc prášek, sůl, vejce a pomocí ručního robotu šlehejte přibližně 3 minuty. Směs nalijte na horký korpus.
Pečte 25 až 30 minut nebo dokud nebude citronový krém na povrchu pevný. Nechte zchladnout a před servírováním posypejte trochou moučkového cukru a nakrájejte na čtverečky.
Mohlo by vás zajímat:
Citrón pečení posezení rychlé recepty sladké recepty snadné recepty Dezerty
Zdroj: www.bettycrocker.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře