Doba přípravy: 1h + čas na odležení
Domácí rybízový sirup z červeného rybízu
Také vaše děti milují sladké sirupy? Vyzkoušejte uvařit tentokrát domácí, z čerstvého rybízu ze zahrádky. Množství cukru si můžete určit sami. 🙂
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- červený rybíz
- 1,7 kg cukru na 1 litr šťávy
- kyselina citrónová
Postup
1
Rybíz očištěte od stopek, omyjte a rozmačkejte je. Přilijte k nim vodu tak, aby byl rybíz zcela ponořený, přidejte trochu kyseliny citrónové a nechte odpočívat do druhého dne. Směs občas promíchejte.
2
Poté směs přeceďte přes plátýnko a lehce vymačkejte.
3
Přelijte šťávu do velkého hrnce a přidejte cukr dle toho, kolik štávy jste si připravili. Na každý litr přisypte přibližně 1,7 kg krupicového cukru a 3 až 10 g kyseliny citrónové. (Čím sladší rybíz, tím více kyseliny citrónové).
4
Vložte hrnec na plotnu a za stálého míchání nechte rozpustit veškerý cukr. Pokud se vytvoří, seberte pěnu.
5
Horkým sirupem naplňte láhve, dobře uzavřete a nechte vychladnout.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}