fbpx

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Také vaše děti milují sladké sirupy? Vyzkoušejte uvařit tentokrát domácí, z čerstvého rybízu ze zahrádky. Množství cukru si můžete určit sami. 🙂

  • Doba přípravy: 1h + čas na odležení
Recept na rybízový sirup

Ingredience

  • červený rybíz
  • 1,7 kg cukru na 1 litr šťávy
  • kyselina citrónová

rybizovy_sirup_(1)

Postup

1

Rybíz očištěte od stopek, omyjte a rozmačkejte je. Přilijte k nim vodu tak, aby byl rybíz zcela ponořený, přidejte trochu kyseliny citrónové a nechte odpočívat do druhého dne. Směs občas promíchejte.

2

Poté směs přeceďte přes plátýnko a lehce vymačkejte.

3

Přelijte šťávu do velkého hrnce a přidejte cukr dle toho, kolik štávy jste si připravili. Na každý litr přisypte přibližně 1,7 kg krupicového cukru a 3 až 10 g kyseliny citrónové. (Čím sladší rybíz, tím více kyseliny citrónové).

4

Vložte hrnec na plotnu a za stálého míchání nechte rozpustit veškerý cukr. Pokud se vytvoří, seberte pěnu.

5

Horkým sirupem naplňte láhve, dobře uzavřete a nechte vychladnout.

Mohlo by vás zajímat: domácí recepty, domácí sirup, letní recepty, sladké recepty, snadné recepty, Recept bez chodu, Veganské, Vegetariánské

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře