Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Také vaše děti milují sladké sirupy? Vyzkoušejte uvařit tentokrát domácí, z čerstvého rybízu ze zahrádky. Množství cukru si můžete určit sami. 🙂

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Doba přípravy: 1h + čas na odležení

Ingredience

  • červený rybíz
  • 1,7 kg cukru na 1 litr šťávy
  • kyselina citrónová

Postup

1

Rybíz očištěte od stopek, omyjte a rozmačkejte je. Přilijte k nim vodu tak, aby byl rybíz zcela ponořený, přidejte trochu kyseliny citrónové a nechte odpočívat do druhého dne. Směs občas promíchejte.

2

Poté směs přeceďte přes plátýnko a lehce vymačkejte.

3

Přelijte šťávu do velkého hrnce a přidejte cukr dle toho, kolik štávy jste si připravili. Na každý litr přisypte přibližně 1,7 kg krupicového cukru a 3 až 10 g kyseliny citrónové. (Čím sladší rybíz, tím více kyseliny citrónové).

4

Vložte hrnec na plotnu a za stálého míchání nechte rozpustit veškerý cukr. Pokud se vytvoří, seberte pěnu.

5

Horkým sirupem naplňte láhve, dobře uzavřete a nechte vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Bruschetta al pomodoro

Smíchat a upéct – Bleskový makový koláč s jablky

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Thajské jarní závitky

Variace na focacciu s černými olivami

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Video: Fitness chřestový quiche z květákového těsta a bez mouky

Domácí čokoládové pralinky s kávovým likérem a smetanou

Batátová musaka

Míchaná vejce po francouzsku

Lahodná polévka z pečené mrkve