Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

Barvy podzimu si směle naservírujte i na váš stůl

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Placky

  • 120 g uvařené oloupané červené řepy
  • 100 ml vody
  • 260 g hladké celozrnné (špaldové) mouky + na podsypání
  • Špetka soli
  • Olivový olej na potření

Na dokončení

  • 200 g uzeného pstruha (nebo jiné uzené ryby)
  • 2 jarní cibulky
  • 4 lžíce hustého bílého jogurtu
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý pepř

Postup

1

Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a s 40ml vody rozmixujte na pyré.

2

Pyré přendejte do mísy, přidejte sůl a mouku. Vypracujte husté těsto.

3

Těsto rozdělte na 4 kusy, každý obalte v mouce a vyválejte na placku o průměru asi 22cm. Je-li těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.

4

Každou placku z obou stran opékejte nasucho na pánvi. Po upečení ještě teplé potřete lehce olejem (nejlépe to půjde dlaněmi).

5

Koriandr nasekejte nadrobno. V míse smíchejte koriandr s jogurtem, citronovou kůrou, solí a pepřem.

6

Dipem potřete placky, navrch rozprostřete na kousky rozebranou rybu, posypejte nasekanou jarní cibulkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šlehačková bábovka

Chřest s vejcem a parmezánem

Krémové rizoto s lososem a čerstvými paprikami

Tataráček z červené čočky

Jednoduché italské plněné papriky

Špaldový cibulový chléb

Punčová kolečka

Hráškový krém s opečenou slaninou

Dýňové muffiny

Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Skořicoví šneci

Ovesné sušenky s kokosem a čokoládovými kousky bez rafinovaného cukru