Lasagne s boloňskou omáčkou

Lasagne s boloňskou omáčkou

Ingredience na 6 porcí

 12 ks těstovin na lasagne
Boloňská omáčka

  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g mletého masa
  • 250 g čerstvých rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Bešamel

  • 50 g másla
  • 50 g hladká mouka
  • 500 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Osmažíme jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.

2

Vmícháme maso a po zhnědnutí přidáme rajčata s protlakem a bazalkou. Osolíme, opepříme. Povaříme asi 25 min.

3

Bešamel připravíme tak, že rozehřejeme máslo na pánvi a za stálého míchání přidáváme mouku. Tuto jíšku zředíme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme.

4

Do zapékací mísy nejdříve dáme boloňskou omáčku, poté bešamel a navrch těstoviny. Takto pokračujeme a skončíme s bešamelem navrchu.

5

Pečeme na 180 °C do zhnědnutí bešamelu (přibližně 35 min.).

Poznámka

Bešamel se dá i koupit.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře