Lasagne s boloňskou omáčkou

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

12 ks těstovin na lasagne
Boloňská omáčka

  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g mletého masa
  • 250 g čerstvých rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Bešamel

  • 50 g másla
  • 50 g hladká mouka
  • 500 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl

Postup

1

Osmažíme jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.

2

Vmícháme maso a po zhnědnutí přidáme rajčata s protlakem a bazalkou. Osolíme, opepříme. Povaříme asi 25 min.

3

Bešamel připravíme tak, že rozehřejeme máslo na pánvi a za stálého míchání přidáváme mouku. Tuto jíšku zředíme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme.

4

Do zapékací mísy nejdříve dáme boloňskou omáčku, poté bešamel a navrch těstoviny. Takto pokračujeme a skončíme s bešamelem navrchu.

5

Pečeme na 180 °C do zhnědnutí bešamelu (přibližně 35 min.).

Poznámka

Bešamel se dá i koupit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Vepřenky s hořčičnou kaší

Efektní čokoládový dort s kokosovým krémem

Podzimní dýňový koláč s tofu krémem

Smetanový čokoládový dort s arašídy

Jednoduché domácí housky

Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Krůtí kuličky

Sekaná s pivní marinádou

Pomazánkový dvojboj

Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem

Zeleninový koláč s kuřecím masem