fbpx

Kynuté bochánky s tvarohovo-smetanovou náplní

Krásný zákusek, kterým ohromíte rodinu i své hosty. I když příprava je poněkud zdlouhavější, tak není těžká a pokud tento čas obětujete, nebudete litovat. Vše se vám vrátí jak chuťově, tak v pochvalách z úst vašich strávníků. 🙂

  • Doba přípravy: 2 h + čas na kynutí
  • Porce: cca 20 kusů
Recept na nadýchané briošky plněné smetanovým krémem

Ingredience

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 g másla, pokojové teploty
  • 50 g cukru
  • 10 g čerstvého droždí
  • špetka soli

Náplň

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • 25 g hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g tvarohu
  • 25 g moučkového cukru
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na ozdobení

Postup

1

Ve vlažném mléce rozpusťte droždí a nechte chvíli odpočinout.

2

V míse promíchejte mouku, sůl a vejce, společně s mlékem, droždím a máslem.

3

Těsto hněťte, dokud nebude hladké a viskózní.

4

Těsto vložte do mísy a nechte jej kynout přibližně 3 hodiny.

5

Poté těsto rozdělte na kusy o hmotnosti přibližně 25 g, každý vytvarujte do kuličky a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Plný plech poté vložte do trouby se zapnutým světlem a nechte 3 hodiny kynout.

6

Na krém smíchejte cukr s moukou a zalijte mlékem v rendlíku. Směs přiveďte k varu a vařte 5 až 10 minut nebo dokud krém nezhoustne. přilijte vanilkový extrakt, promíchejte a poté zakryjte folií a nechte úplně vychladnout.

7

Vychladlý krém vyšlehejte s moučkovým cukrem, přidejte tvaroh, smetanu a promíchejte dohladka.

8

Kuličky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 až 15 minut nebo dozlatova.

9

Nechte je pár minut chladnout a poté je naplňte krémem pomocí cukrářského sáčku a zdobičky.

10

lehce posypejte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Mohlo by vás zajímat:
dezerty kynuté těsto pečení pečivo ricotta sladké pečivo sladké recepty smetana tvaroh vanilkový extrakt Vegetariánské

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře