Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Neobvyklá kombinace francouzského toastu a tiramisu. Díky smetaně a mascarpone jsou toasty vláčné a měkké, díky espressu, skořici a vanilce voňavé.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 225 g mascarpone
  • 55 g espressa (můžete použít i silnou instantní kávu)
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 2 lžičky vanilky (můžete nahradit vanilkovým cukrem nebo vanilkovým extraktem)
  • špetka soli
  • špetka mleté skořice
  • 8 krajíců vánočky
  • kokosový olej
  • smetana ke šlehání (na ozdobu)
  • pistácie (na ozdobu)

Postup

1

V míse smíchejte mascarpone, espresso, smetanu ke šlehání, vejce, vanilku, sůl a skořici. Důkladně rozmíchejte, ať je vše dohladka.

2

Nakrájejte vánočku na plátky (asi 3 cm široké)

3

Plátky namočte do tekuté směsi a nechte alespoň 10 minut nasáknout.

4

Ve velké pánvi nechte rozpustit kokosový olej, aby byla pánev dostatečně namazaná. Na oleji osmahněte vánočku z obou stran, vždy dozlatova. Aby se pořádně provařil i střed plátku, bude to z každé strany trvat asi 5 minut.

5

Toasty podávejte horké, polité sirupem a ozdobené ušlehanou šlehačkou a posypané nasekanými pistáciemi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem

Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Brynzové pirohy

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Mini pizza s mozzarelou, rajčaty a pestem

Svatomartinská husa

Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Lehký salátek na vietnamský způsob.

Dýňová káva s kořením

Zdravé energetické tyčinky jen ze 3 ingrediencí

Mousse z ricotty a čerstvých blum