fbpx

Sněhová maková roláda s pudingovým krémem

Mák je jednou z nejoblíbenějších surovin ve většině kuchyní, a proto zkuste recept na tuto roládu, které mák opravdu nechybí. Naopak, budete si ji chtít připravit co nejdříve znovu. 🙂

makova_rolada

Ingredience

Těsto

  • 5 žloutků
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce máku (celý nebo mletý)
  • 5 bílků utřených v tuhý sníh
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Náplň

  • 250 g másla
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 3 lžíce cukru moučka

Postup

1

Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

2

Žloutky utřete s cukrem do pěny a přidejte mouku, kypřící prášek a mák. Pomalu vmíchejte do žloutkové směsi sníh z bílků.

3

Těsto rozetřete na pečící papír potřený olejem a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C dorůžova (cca 7 minut).

4

Po vytáhnutí z trouby pár minut počkejte a ještě teplou roládu srolujte včetně pečícího papíru a nechte vychladnout.

5

Mezitím si připravte náplň – z mléka a dvou lžic cukru krupice a vanilkových pudingových prášků uvařte hustý puding.

6

Nezapomeňte na chládnoucí puding položit potravinářskou folii, aby na něm nevznikl škraloup.

7

Změklé máslo v pokojové teplotě vyšlehejte se třemi lžícemi cukru moučky a pomalu přidávejte vychlazený puding a vyšlehejte hladký krém.

8

Roládu roztočte a naplňte krémem a poté opět zatočte (při zatáčení opatrně odstraňte pečící papír). Zbylým krémem můžete roládu ozdobit.

9

Dobrou chuť. 🙂

Mohlo by vás zajímat:
mák máslo roláda vejce

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře