Sněhová maková roláda s pudingovým krémem
Mák je jednou z nejoblíbenějších surovin ve většině kuchyní, a proto zkuste recept na tuto roládu, které mák opravdu nechybí. Naopak, budete si ji chtít připravit co nejdříve znovu. 🙂

Ingredience
Těsto
- 5 žloutků
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- 3 lžíce máku (celý nebo mletý)
- 5 bílků utřených v tuhý sníh
- 1 kypřící prášek do pečiva
Náplň
- 250 g másla
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 vanilkové pudingové prášky
- 3 lžíce cukru moučka
Postup
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Žloutky utřete s cukrem do pěny a přidejte mouku, kypřící prášek a mák. Pomalu vmíchejte do žloutkové směsi sníh z bílků.
Těsto rozetřete na pečící papír potřený olejem a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C dorůžova (cca 7 minut).
Po vytáhnutí z trouby pár minut počkejte a ještě teplou roládu srolujte včetně pečícího papíru a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte náplň – z mléka a dvou lžic cukru krupice a vanilkových pudingových prášků uvařte hustý puding.
Nezapomeňte na chládnoucí puding položit potravinářskou folii, aby na něm nevznikl škraloup.
Změklé máslo v pokojové teplotě vyšlehejte se třemi lžícemi cukru moučky a pomalu přidávejte vychlazený puding a vyšlehejte hladký krém.
Roládu roztočte a naplňte krémem a poté opět zatočte (při zatáčení opatrně odstraňte pečící papír). Zbylým krémem můžete roládu ozdobit.
Dobrou chuť. 🙂
Mohlo by vás zajímat:
mák máslo roláda vejce
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře