Cizrna na kari s cuketou a mrkví

Věděli jste, že kari je směs koření? Složení této směsi se může lišit, může pálit nebo mít sladkou chuť. Nejčastějšími přísadami jsou kurkuma, pepř, chilli, koriandr, kardamon, zázvor a římský kmín. I když nejsem velkým fandou kořenicích směsí, vůně čerstvě mletého kari mě nadchla tak, že jsem na něm postavila základ svého nového pokrmu z cizrny a jarní zeleniny.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 120 g cizrny
  • 1 ČL oleje
  • čerstvě mleté kari (odhadem asi půl ČL)
  • čerstvě mleté chilli
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • půl mrkve
  • půl menší cukety
  • 1 PL rajského protlaku
  • sůl
  • 1 ČL dýňových semínek

Postup

1

Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a uvaříme do měkka. Vodu slijeme.

2

Cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Cuketu a mrkev nakrájíme na hranolky.

3

Ve větší pánvi rozehřejme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kari a chilli a chvilku restujeme.

4

Do pánve dáme protlak a podlijeme trochou vody. Přidáme cizrnu a mrkev, promícháme, osolíme a společně dusíme.

5

Po 5 minutách přidáme cuketu, promícháme a dusíme do změknutí. V případě potřeby podlijeme trochou vody.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketova pizza bez mouky

Snadný čokoládový dort – rozplývá se na jazyku a čokoládou nešetří

6 hodin pečený bůček

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Video: Smetanová panna cotta s osvěžující jahodovou omáčkou

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Snadný návod na zamilovaná vajíčka ve tvaru srdce

Veganská celozrnná pizza

Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Rychlé kuřecí nudličky ve sladkokyselé omáčce

Stracciatella torta s čokoládovými ozdobami

Čirokový koláč s mákem a povidly