Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Tento recept si můžete připravit nejen jako oběd či večeři. Závitky se mohou vyjímat i na stole při party, na které své hosty ohromíte touto vegetariánskou pochoutkou s vůní Asie.

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Ingredience na 1 porce

  • 6 ks rýžového papíru
  • 70 g seitanu
  • 50 g sterilovaných mungo klíčků
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 30 g rýžových nudlí
  • 2 jarní cibulky
  • Olej
  • Sójová omáčka
  • Rybí omáčka
  • Kousek zázvoru o velikosti menšího palce
  • Citronová šťáva
  • Bílek

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Připravíme si předem zálivku k závitkům: Do mističky nalijeme ½ lžíce sójové omáčky, zakápneme 10ti kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky nakrájíme najemno a vložíme do mističky. Kousek (opravdu malý kousek) česneku nasekáme najemno a spolu s ochucenou sójovou omáčkou promícháme. Necháme odležet.

2

Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Hlívu nakrájíme na jemné plátky. Seitan nakrájíme na tenké nudličky, cibulku nakrájíme šikmým řezem na tenké plátky. Zázvor nastrouháme.

3

Rýžové nudle scedíme a nakrájíme na kratší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme hlívu, kterou restujeme 5 minut. Poté přidáme seitan, cibulku, zázvor a promícháme. Vmícháme 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promícháme a stáhneme z plamene.

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou
4

Troubu předehřejeme na 250 °C. Do široké misky nalijeme teplou vodu, do které ponoříme rýžový papír. Když změkne, položíme si jej na talíř, pomažeme bílkem a téměř doprostřed, lehce ke kraji položíme hromádku náplně. Tu upravíme tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená do tvaru obdélníku a nesahala více než 2 cm od okraje papíru. Poté kraje papíru ohneme směrem dovnitř a náplň zarolujeme. Vždy, když vyndáme papír z vody, vložíme do misky další, aby změkl, než svineme závitek.

5

Po naplnění pokládáme závitky na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a dáme asi 5 minut péct dokřupava.

6

Na talíři polijeme zálivkou ze sójové omáčky.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře