Borůvkový chlebíček

Super rychlá příprava a o zbytek se postará trouba.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g hladké mouky
  • 1 a půl lžičky kypřícího prášku
  • půl lžičky jedlé sody
  • 150g borůvek
  • 180ml podmáslí
  • 60ml oleje
  • 1 vejce
  • 200g cukru

Postup

1

Rozehřejte troubu na 170°C a vyložte formu na biskupský chlebíček (cca 10x25cm) pečícím papírem.

2

V jedné míse smíchejte mouku, sodu, kypřící prášek a borůvky.

3

V jiné míse smíchejte podmáslí, cukr, vejce a olej a pořádně rozmíchejte. K borůvkám se skvěle hodí citron nebo vanilka - podle vašich možností a chutí můžete do tohoto kroku přidat 2 lžičky vanilkového extraktu NEBO nastrouhanou citronovou kůru a 1 lžíci šťávy z citronu.

4

Stěrkou/vařečkou vmíchejte tekutou směs do sypké, promíchejte. Vznikne hustší těsto. Nalijte do formy.

5

Dejte péct na 170°C na 30-35 minut. Po upečení nechte vychladnout, můžete lehce přicukrovat.. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové želé banánky

Snadný recept na sladké domácí Salko

Banica – bulharský slaný koláč

Thajské jarní závitky

Netradiční houbový kuba s pohankou a sušenými rajčaty

Domácí mini kremrole s vanilkovým krémem

Vláčná buchta s ovocem

Kokosový dort s melasovým krémem a rybízem

Švédský jablečný koláč

Vláčná banánovočokoládová bábovka

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Mini dýňové cheesecaky