Křupavá česneková bageta plná roztékajícího se sýra s kousky slaniny a papriček jalapeno vás dostane. Pro citlivější jazýčky lze recept samozřejmě připravit i bez papriček. 🙂
Křupavá česneková bageta plná roztékajícího se sýra s kousky slaniny a papriček jalapeno vás dostane. Pro citlivější jazýčky lze recept samozřejmě připravit i bez papriček. 🙂
Česnekové máslo
Předehřejte troubu na 180 °C.
V pánvi rozehřejte olej, přidejte slaninu a restujte, dokud není lehce nahnědlá. Přendejte slaninu na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
Odkrojte z bagety oba konce a poté ji rozkrojte ještě na poloviny.
Pomocí delšího nože opatrně zbavte bagetu střídky, nechte přibližně 1,5 cm tlustou stěnu.
Do mísy dejte slaninu, krémový sýr, čedar, mozzarellu, jalapeno papričky, šalotky a pepř a důkladně promíchejte.
Vzniklou směsí naplňte bagety. Velice dobře to jde pomocí cukrářského sáčku.
Česnekové máslo – rozehřejte máslo,česnek a sůl v mikrovlnce, nebo na plotně.
Vzniklou směsí potřete bagetu, nakrájejte ji na 1 a 1/4 cm tlustá kolečka.
Celý stoh koleček vezměte a přendejte na větší kus alobalu. Zabalte a pečte 15 až 20 minut dokud nebude bageta křupavá a sýr se nezačne roztékat.