Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake
Luxusní čokoládový dortík, s křupavými okraji a tekutým čokoládovým vnitřkem. Dezert, který pro svou chuť a jednoduchost dosáhl světového proslavení si nyní můžete připravit i vy. V článku je nejen podrobný recept, ale také video, takže se zaručeně povedou. :)

Ingredience na 2 porce
- 230 g hořké čokolády
- 3 vajíčka
- 115 g másla
- 1/3 hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru
- moučkový cukr na dozdobení
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte nad parou, nebo v mikrovlnce. Nechte zchladnout.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčka. Dobře promíchejte. Do máslově směsi přidejte mouku a promíchejte.
Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto.
Vymažte keramické formičky máslem a každou vysypte trochou krupicového cukru. Naplňte formičky těstem, buď pomocí cukrářského sáčku, nebo lžíce.
Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 10 až 15 minut. Záleží na velikosti formiček.
Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.
Vyklopte dortík na talířek, posypte vršek moučkovým cukrem a ihned servírujte.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda sladké recepty snadné recepty Dezerty Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře