Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Luxusní čokoládový dortík, s křupavými okraji a tekutým čokoládovým vnitřkem. Dezert, který pro svou chuť a jednoduchost dosáhl světového proslavení si nyní můžete připravit i vy. V článku je nejen podrobný recept, ale také video, takže se zaručeně povedou. :)

Janetta

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 230 g hořké čokolády
  • 3 vajíčka
  • 115 g másla
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1/3 hrnku cukru
  • moučkový cukr na dozdobení

Postup

1

Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte nad parou, nebo v mikrovlnce. Nechte zchladnout.

2

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčka. Dobře promíchejte. Do máslově směsi přidejte mouku a promíchejte.

3

Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto.

4

Vymažte keramické formičky máslem a každou vysypte trochou krupicového cukru. Naplňte formičky těstem, buď pomocí cukrářského sáčku, nebo lžíce.

5

Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 10 až 15 minut. Záleží na velikosti formiček.

6

Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.
Vyklopte dortík na talířek, posypte vršek moučkovým cukrem a ihned servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením

Pikantní tofu s fazolkami

Video: Smažené vanilkové tyčinky hotové za 25 minut

Crostata s marmeládou

Čokoládové cookies s ovesnými vločkami a banánem

Extra-semínkový chléb

Zdravý proteinový cizrnový salát s domácí majonézou

Krémové rizoto s dýní hokkaido

Bramborové růže

Dýňový chlebíček

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Jemný citrónový dort s pudinkem