Brokolicové risotto
Tak schválně... kolik druhů rýže znáte? A kolik jich v kuchyni používáte? Někdy si už začínám připadat jako exot, protože já jsem ve své kuchyni napočítala aktuálně 7 druhů :-D Arborio, jasmínovou, basmati, bílou dlouhozrnnou, bílou kulatozrnnou, červenou celozrnnou a dlouhozrnnou kulatozrnnou. Rýži mám ráda na různé způsoby, ať už ve sladké kaši, jako přílohu k masu a omáčce nebo v rizotu. Jednotlivé druhy rýže se hodí do různých druhů jídel, správná volba druhu dokáže pokrm chuťově pozdvihnout až k dokonalosti, jindy volba špatného druhu pokrm téměř zabije. Pro své brokolicové risotto jsem zvolila rýži arborio, která má vysoký obsah škrobu, dobře vstřebává tekutinu a chuť dalších přísad, více lepí a pomáhá vytvářet krémovitou konzistenci.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 70 g rýže arborio
- 1 ČL olivového oleje
- sůl, čerstvě mletý pepř
- zeleninový vývar (případně 1 ČL sušené zeleniny Gemusebruhe z DM)
- hrst brokolice
- mléko
- 1PL strouhaného parmazánu