Snadné domácí čatní z nedozrálých rajčat

Zbyly vám na zahrádce rajčata, která nestihla dozrát? Nemusíte je nechat ladem, ale zkuste z nich udělat domácí čatní. Zužitkujete tak z letošní úrody opravdu vše. 🙂

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg nedozrálých rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 2 stroužky česneku
  • 100-150 g rozinek
  • 1 feferonka
  • 200 g cukru krystal
  • 1 lžička soli
  • 200 ml octa
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého zázvoru

Postup

1

Zeleninu omyjte a pokrájejte na malé kousky.

2

Směs dejte do kastrůlku, přidejte rozinky, zastříkněte vodou a za občasného míchání duste alespoň 30 minut. Poté přidejte cukr, sůl, ocet, koření a dále za občasného míchání duste až do mírného zhoustnutí.

3

Ještě horkou směsí naplňte čisté sklenice a otočte dnem vzhůru.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Obrácené karamelizované ananasové dortíčky s koktejlovou třešničkou

Citrónové muffiny

Slané mrkvové sušenky

Luxusní kynutý ořechový štrůdl s kakaem

Rajčatová polévka

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Banánovo cuketové lívanečky s rýžovým sirupem, jahodami

Křehké máslové sušenky s citrónovým krémem

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Video: Nejsnadnější a nejrychlejší tiramisu nejen pro začátečníky

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou