Snadné domácí čatní z nedozrálých rajčat
Zbyly vám na zahrádce rajčata, která nestihla dozrát? Nemusíte je nechat ladem, ale zkuste z nich udělat domácí čatní. Zužitkujete tak z letošní úrody opravdu vše. 🙂
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 kg nedozrálých rajčat
- 250 g cibule
- 250 g jablek
- 2 stroužky česneku
- 100-150 g rozinek
- 1 feferonka
- 200 g cukru krystal
- 1 lžička soli
- 200 ml octa
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mletého zázvoru
Postup
1
Zeleninu omyjte a pokrájejte na malé kousky.
2
Směs dejte do kastrůlku, přidejte rozinky, zastříkněte vodou a za občasného míchání duste alespoň 30 minut. Poté přidejte cukr, sůl, ocet, koření a dále za občasného míchání duste až do mírného zhoustnutí.
3
Ještě horkou směsí naplňte čisté sklenice a otočte dnem vzhůru.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}