Snadné domácí čatní z nedozrálých rajčat
Zbyly vám na zahrádce rajčata, která nestihla dozrát? Nemusíte je nechat ladem, ale zkuste z nich udělat domácí čatní. Zužitkujete tak z letošní úrody opravdu vše. 🙂

Ingredience
- 1 kg nedozrálých rajčat
- 250 g cibule
- 250 g jablek
- 2 stroužky česneku
- 100-150 g rozinek
- 1 feferonka
- 200 g cukru krystal
- 1 lžička soli
- 200 ml octa
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mletého zázvoru
Postup
Zeleninu omyjte a pokrájejte na malé kousky.
Směs dejte do kastrůlku, přidejte rozinky, zastříkněte vodou a za občasného míchání duste alespoň 30 minut. Poté přidejte cukr, sůl, ocet, koření a dále za občasného míchání duste až do mírného zhoustnutí.
Ještě horkou směsí naplňte čisté sklenice a otočte dnem vzhůru.
Mohlo by vás zajímat:
česnek cibule jablka rajčata rozinky zázvor Veganské Vegetariánské
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře