Snadné domácí čatní z nedozrálých rajčat

Zbyly vám na zahrádce rajčata, která nestihla dozrát? Nemusíte je nechat ladem, ale zkuste z nich udělat domácí čatní. Zužitkujete tak z letošní úrody opravdu vše. 🙂

catni

Ingredience

  • 1 kg nedozrálých rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 2 stroužky česneku
  • 100-150 g rozinek
  • 1 feferonka
  • 200 g cukru krystal
  • 1 lžička soli
  • 200 ml octa
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého zázvoru

Postup

1

Zeleninu omyjte a pokrájejte na malé kousky.

2

Směs dejte do kastrůlku, přidejte rozinky, zastříkněte vodou a za občasného míchání duste alespoň 30 minut. Poté přidejte cukr, sůl, ocet, koření a dále za občasného míchání duste až do mírného zhoustnutí.

3

Ještě horkou směsí naplňte čisté sklenice a otočte dnem vzhůru.

Mohlo by vás zajímat: čatní, česnek, cibule, domácí čatní, domácí recept, feferonka, jablka, jednoduchý recept, nedozrálá rajčata, nezralá rajčata, nové koření, pepř, rajčata, rozinky, snadný recept, zavařování, zázvor, Recept bez chodu, Veganské, Vegetariánské

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře