Cibulová marmeláda
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500 g červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- 130 g třtinového cukru
- menší hrst čertvého tymiánu
- 300 ml červeného vína
- 200 ml červeného vinného octa
- 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Chili
- Sůl
- Čerstvě namletý pepř
Postup
1
Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.
2
V hrnci si rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme na něm cibuli a česnek.
3
Poté přidáme třtinový cukr, který na cibuli necháme zkaramelizovat.
4
Až nám cukr znědne a začne se nám lepit, přidáme červené víno, červený vinný ocet a balzamikový krém. V tuto chvíli je nutné mít dostatek trpělivosti, protože nám zredukování bude trvat určitě půl hodiny.
5
Nakonce marmeládu osolíme, opepříme a přidáme nadrobno posekaný tymián.
6
Marmeládu dáme do sklenic, které stačí otočit víčkem dolů, ale můžeme i standartně zavařit. Po vychladnutí uložíme do lednice, kde nám vydrží až 2 měsíce.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}