Cibulová marmeláda

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • 130 g třtinového cukru
  • menší hrst čertvého tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Chili
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Postup

1

Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.

2

V hrnci si rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme na něm cibuli a česnek.

3

Poté přidáme třtinový cukr, který na cibuli necháme zkaramelizovat.

4

Až nám cukr znědne a začne se nám lepit, přidáme červené víno, červený vinný ocet a balzamikový krém. V tuto chvíli je nutné mít dostatek trpělivosti, protože nám zredukování bude trvat určitě půl hodiny.

5

Nakonce marmeládu osolíme, opepříme a přidáme nadrobno posekaný tymián.

6

Marmeládu dáme do sklenic, které stačí otočit víčkem dolů, ale můžeme i standartně zavařit. Po vychladnutí uložíme do lednice, kde nám vydrží až 2 měsíce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Přílohový květákový salát s mandlovým kuřecím řízkem

Domácí tagliatelle

Mrkvové müsli tyčinky s pomerančem

3 recepty na výborné smoothies – dodají energii a nezatíží organismus

Zdravý višňový koláč

Netradiční štrůdl s perníkem

Chlebíčky s hummusem, avokádem a rajčaty

Losos v teriyaki marinádě

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Bezlepková pizza margherita