Cibulová marmeláda

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • 130 g třtinového cukru
  • menší hrst čertvého tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Chili
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Postup

1

Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.

2

V hrnci si rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme na něm cibuli a česnek.

3

Poté přidáme třtinový cukr, který na cibuli necháme zkaramelizovat.

4

Až nám cukr znědne a začne se nám lepit, přidáme červené víno, červený vinný ocet a balzamikový krém. V tuto chvíli je nutné mít dostatek trpělivosti, protože nám zredukování bude trvat určitě půl hodiny.

5

Nakonce marmeládu osolíme, opepříme a přidáme nadrobno posekaný tymián.

6

Marmeládu dáme do sklenic, které stačí otočit víčkem dolů, ale můžeme i standartně zavařit. Po vychladnutí uložíme do lednice, kde nám vydrží až 2 měsíce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lehká avokádová pěna s banánem a kakaem

Celozrnné špaldové bagetky

Pórková pomazánka se sýrem a jablky

Indická plněná aloo paratha

Domácí škvarková pomazánka

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Zdravé mrkvové lívance z podmáslí

Kuře na houbách

Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem

Bezlepkový limetkový koláč

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Řepovo-cuketové „bramboráky“ bez smažení