fbpx

Jablíčková buchta s vůní perníku

Jak jinak navodit příjemnou podzimní náladu, než si upéct jablíčkovou buchtu. :-)

Jablíčková buchta s vůní perníku

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 250 g jáhlové mouky
  • 250 g špaldové celozrnné hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 citrónový cukr
  • pomerančová kůra sušená
  • 140 g třtinového cukru
  • citrónová šťáva
  • 1 lžička skořice
  • 1-2 lžičky perníkového koření
  • 600 g bílého jogurtu

Navrch

  • 5 jablek nakrájených na plátky
  • rozinky
  • 80 g lískových ořechů
  • 1 lžička skořice

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme jogurt, a poté mouku, kterou jsme si promísili s kypřícím práškem a kořením.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče.

3

Smícháme jablka s rozinkami, ořechy a skořicí. Pokryjeme jimi těsto.

4

Pečeme na 180-200 °C asi 40 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře