Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Rajčatových polévek není nikdy dost a dobrých receptů ve dnech, kdy rajčata dozrávají už tím tuplem. Proto se s vámi chci o jeden velice dobrý podělit, určitě se zamilujete na první ochutnání. Tato polévka má své kořeny v Toskánsku. Na recept použijte vyzrálá voňavá rajčata, nejlépe odrůdy San Marzano. Pokud zrovna není sezóna, pak použijte rajčata z plechovky. Chléb použijte italský bílý nejlépe dva dny starý. Recept ale funguje i s našim chlebem.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 oloupaných a vypeckovaných rajčat
  • 3 krajíce staršího italského (nebo 2 našeho) chleba
  • 1 litr zeleninového vývaru (nebo vody)
  • lžíce olivového oleje
  • velkou cibuli
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 1 čerstvá chilli paprička (nemusíte přidávat, nebo přidejte množství podle chuti)
  • hrst bazalkových lístku
  • parmezán

Postup

1

Rajčata nakrájejte na kostky. Chleba dejte opéct do trouby pod gril.

2

Na olivovém oleji zpěňte cibuli a pokud chcete přihoďte na proužky nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Já jsem přidala 1/2 celkem velké papričky.

3

Jakmile cibule zesklovatí, přidejte česnek a jakmile začne malinko zlátnout, přidejte víno. Nechejte odpařit alkohol (zahřívejte cca 2 minuty), přidejte rajčata a vývar. Posolte a popepřete a vařte asi 10 minut.

4

Mezitím odkrojte z chleba kůrku a nakrájejte ho na kostky. Vhoďte do polévky a vařte dalších 10 minut. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, pak přilijte vývar nebo vodu (a opět uveďte k varu). Přidejte natrhané lístky bazalky a vypněte. Párkrát v hrnci zapněte ponorný mixér. Podávejte s hoblinkami parmezánu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ranní smoothie borůvky-meruňka-kiwi

Ranná chia vzpruha

Pražma s citrony a hráškovým pyré

Nepečené čokoládové pohárky plné kávového krému

Root beer bábovka

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Originální smetanový zákusek s kokosovými kuličkami

Celozrnné špagety se špenátovým pestem, žampiony a rajčaty

Čerstvý salát s artyčoky

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy

Bramboračka s houbami