
Rajčata nakrájejte na kostky. Chleba dejte opéct do trouby pod gril.
Na olivovém oleji zpěňte cibuli a pokud chcete přihoďte na proužky nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Já jsem přidala 1/2 celkem velké papričky.
Jakmile cibule zesklovatí, přidejte česnek a jakmile začne malinko zlátnout, přidejte víno. Nechejte odpařit alkohol (zahřívejte cca 2 minuty), přidejte rajčata a vývar. Posolte a popepřete a vařte asi 10 minut.
Mezitím odkrojte z chleba kůrku a nakrájejte ho na kostky. Vhoďte do polévky a vařte dalších 10 minut. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, pak přilijte vývar nebo vodu (a opět uveďte k varu). Přidejte natrhané lístky bazalky a vypněte. Párkrát v hrnci zapněte ponorný mixér. Podávejte s hoblinkami parmezánu.