Pikantní tofu s fazolkami

I když jsem kdysi nemohla přijít sóje a výrobkům z ní na chuť, postupně objevuji nové recepty a způsoby přípravy, které mě nadchnou a na kterých si pochutnám. Nápad na toto jídlo pochází od mé kamarádky Marušky, které tímto děkuji za inspiraci :-)

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 ČL oleje
  • 200 g chilli tofu (můžete si samozřejmě koupit i tofu natural a ochutit ho chilli papričkami, já už koupila hotové chilli tofu v Lidlu)
  • 1 ČL strouhaného zázvoru
  • 1 ČL medu (vegani ho mohou nahradit lžičkou třtinového cukru)
  • 100 g zelených fazolek
  • 50 g rýže
  • sůl

Postup

1

Tofu nakrájíme na kostičky. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle.

2

Na pánvi zahřejeme olej a zprudka na něm opečeme tofu. Osolíme. Přidáme med se zázvorem a krátce opékáme.

3

Do pánve přidáme očištěné fazolky, podlijeme trochou vody, osolíme a společně dusíme do změknutí fazolek.

4

Servírujeme s vařenou rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Pečený květák okořeněný paprikou

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Cuketa s nivou

Restovaná kuřecí prsa s parmazánovou strouhankou a cuketou za půl hodiny

Recept na vláčný mrkvový dort s banánem a ricottovým krémem

Okurková zmrzlina

Bylinkové carpaccio

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Velikonoční beránek zdravější varianta

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Luxusní sýrové košíčky se šunkovou pěnou