Kuřecí lasaně se šunkou, zapečeným sýrem a česnekovou omáčkou

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Lasaně tentokrát s obměnou v podobě kuřecího masa a s krémovou omáčkou plnou sýra a s vůní česneku. Sýrovou chuť skvěle doplňuje orestovaná šunka a slanina. 🙂

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 4 – 6

Ingredience

Lasaně

  • 9 plátů lasaní, uvařených dle instrukcí
  • 4½ hrnku kuřecího masa, uvařeného a natrhaného na kousky
  • 1½ hrnku orestované šunky
  • 1½ – 2 hrnky orestované slaniny
  • 3 hrnky sýra, strouhaného

Krémová omáčka

  • 110 g másla
  • ½ hrnku mouky
  • 4 hrnky mléka
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička česnekové soli
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky bílého pepře
  • 480 g krémového sýra, pokojové teploty

Postup

1

Ve velké pánvi rozpusťte máslo a poté přidejte mouku. Vařte přibližně minutu a přilijte mléko.

2

Přisypte česnek, česnekovou sůl, sůl a pepř. Přiveďte směs k varu a enchte chvilku probublávat. Poté přidejte strouhaný sýr a rozmíchejte dohladka. Pánev sundejte z plotny.

3

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 22×33 cm vymažte olejem.

4

Na dno formy vložte tři pláty lasaní. Třetinu kuřecího masa rozložte na pláty, přikryjte třetinou množství šunky a omáčky. Posypejte třetinou množství sýra a slaniny.

5

Zopakujte ještě dvakrát a poté vložte do trouby a pečte 45 až 60 minut nebo dozlatova.

6

Nechte chvilku chladnout a poté podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády

Špenátová polévka

Citronový koláč s ricottou a olivovým olejem

Kuřecí kousky s ananasem

Masové kuličky s rajskou omáčkou

Plněné velikonoční mrkvové rolky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu

Řepová polévka

Sirup z černého rybízu

Fazolový salát

Kokosové kloboučky od leničky

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu