Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Jak uvařit bez hory špinavého nádobí? Třeba s tímto receptem. Těstoviny, lilek a spousta omáčky z jednoho hrnce. 🙂 Recept je vhodný i pro vegetariány a vegany.

  • 4 porce
  • doba přípravy cca 50 minut
vegan_pasta

Ingredience

  • 340 g těstovin v suchém stavu
  • 1/2 malého lilku nakrájeného na kostičky
  • 2 hrnky hub nakrájených na plátky (vhodné jsou žampióny)
  • 3 stroužky česneku, rozmačkaného
  • 1 a 1/2 hrnku omáčky na těstoviny “marinara”
  • 2 hrnky vody
  • 2 lžičky soli (+ na nasolení lilku)
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • čerstvá petrželka nebo bazalka na ozdobení

Postup

1

Na kostičky nakrájený lilek nasolte a nechte 20-30 minut pustit vodu, poté osušte ubrouskem.

2

Do střední pánve nalijte olivový olej, přidejte lilek a 1 stroužek rozmačkaného česneku, přidejte 1/2 lžičky soli a promíchejte. Opékejte 3-5 minut, dokud nebude lilek lehce nahnědlý, přidejte houby a opékejte ještě 2 minuty. Zeleninu dejte bokem (mimo pánev).

3

Poté přidejte do pánve těstoviny, zbylý česnek, vodu, omáčku marinara, přidejte trochu soli a pepře. Přikryjte a nechte vařit, dokud nebude těstovina uvařená “al dente”. Během vaření občas promíchejte.

4

Dochuťte solí, pokud je potřeba a posypte zeleninou.

5

Nakonec můžete dozdobit čerstvými bylinkami. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat: česnek, houby, jednoduché, lilek, marinara, omáčka, snadné, těstoviny, z jednoho hrnce, žampiony, Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Veganské, Vegetariánské

Zdroj: minimalistbaker.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře