Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Pikantní pokrm, na kterém si pochutnají nejen vegani a vegetariáni.

Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Ingredience na 1 porce

  • 5 velkých žampionů (celkem asi 250g)
  • 20 g quinoy
  • 1 lžíce oleje
  • 1 šalotka (20g), nakrájená nadrobno
  • 50 g červené čočky
  • 1 cm zázvoru, nastrouhaného
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • ½ lžičky kurkumy
  • Kousek čerstvé chilli papričky, nakrájené najemno
  • 50 ml kokosového mléka
  • Sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Dejte vařit quinou. Troubu zapněte na 210˚C. Od klobouků žampionů odlomte nohy (dále je nebudete potřebovat). Klobouky vydlabejte lžičkou a hmotu ponechte stranou. Římský kmín, nové koření a pepř rozdrťte v hmoždíři.

2

Do rendlíku nalijte olej a zpěňte na něm šalotku. Přidejte nadrcené koření, zázvor a minutu míchejte. Přidejte vyškrábanou hmotu ze žampionů, kurkumu a chilli. Lehce osolte a asi minutu opékejte. Přisypte čočku a zalijte 150 ml vody. Za občasného míchání nechte vyvařit vodu. Přilijte kokosové mléko a dále míchejte. Vařte celkem asi 10-15 minut, dokud čočka nezměkne. Chceme získat tužší konzistenci. Po uvaření smíchejte s quinoou.

3

Žampiony lehce pomažte olejem a dejte 5 minut předpéct. poté je naplňte směsí a pečte dalších cca 7 minut.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Veganské, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře