Rychlé tofu nuggets s japonským curry
Dle mého názoru nejlepší úprava tofu a zároveň kombinace dvou nejskvělejších kuchyní - indické a japonské.

Ingredience na 3 porce
Tofu nuggets
- kostka tofu (klidně ochuceného)
- neslazené rostlinné mléko
- lahůdkové droždí
- mouka hladká
- Panko mouka
- olej na smažení
Curry omáčka
- olej
- 1 cibule
- 2-4 stroužky česneku
- hladká mouka
- zeleninový vývar
- agáve sirup/med/cukr
Koření
- zázvor
- curry
- garam masala
- kvalitní sojová omáčka
- rýžový ocet
- čer.paprika
- sezam
- sůl, pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Jako první dám vařit trochu zeleniny na vývar, v případě nouze postačí i bujón. Rozhodně neochucovat česnekem, kmínem, či jiným výraznějším kořením.
Stranou si potom odvodníme tofu, nakrájíme na 1cm plátky (mám raději užší, protože nemám moc ráda přirozenou chuť tofu, milovníci si mohou v tloušťce trochu přilepšit), můžeme okořenit, pomazat sójovkou, nebo sezamovým olejem.

Na hlubší pánvi si rozpálím olej, přidáme cibuli na jemné plátky, nadrcený česnek se solí a zázvor (s čerstvým opatrně). Po chvíli přidáme curry s moukou a chvíli opékáme, zalijeme sójovou omáčkou, osladíme sirupem, zalijeme půllitrem vývaru (bezohledu na to, kolik vývaru máme, necháme si vždy radši rezervu, kdyby jsme potřebovali ještě ředit).
Na záver ještě můžeme dochutit octem a masalou, není na škodu nechat omáčku lehce probublávat, dokud není hotov zbytek.
Na tofu si připravíme klasické 3 misky na obalování.
1. mouka (do ní ráda přidám čer.papriku, sůl nebo nějakou směs koření na barvu)
2. mléko + droždí + koření
3. panko (+ sezamová semínka)
Stačí jen obalit, klidně 2x dokola, osmažit tofu na oleji z každé strany pár minut a můžese podávat.


Poznámka
K podávání je nejlepší bezesporu jasmínová rýže, občas je i super si nuggety jako prasárničku k TV naservírovat jen s hordou dressingů.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře