Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Těstoviny můžete upravit na stovky způsobů. Mými nejoblíbenějšími komponenty pro dochucení těstovin jsou rajčatové omáčky anebo právě ricotta. Vždy ale neopomenu nějakou zeleninu, kterou jsem v tomto případě lehce podusila na víně.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80 g celozrnných špaget
  • 50 g lilku
  • 30 g cukety
  • 1 šalotka
  • 4 cl suchého bílého vína
  • 5 cherry rajčátek
  • 30 g ricotty
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • tymián

Postup

1

Dáme vařit vodu na těstoviny. Šalotku nakrájíme najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojíme napůl. Česnek nakrájíme na tenké plátky.

2

Dáme vařit špagety. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a šalotku na něm lehce orestujeme. Přidáme lilek a opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme česnek, tymián a cuketu. Mícháme, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijeme vínem, osolíme a necháme vyvařit.

3

Do pánve přidáme rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promícháváme, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehké jablečné kapsičky se skořicí a rozinkami

Horký grog mango { božkov }

Kuře na pomerančích s brusinkami

Nutella cheesecake

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami

Chocolate truffles

Křehké broskvové řezy s borůvkami

Tiramisu s karamelovými sušenkami a vanilkou

Thajská kuřecí polévka tom kha

Rychlá omáčka s kuřecími kousky, brokolicí a žampiony

Zemiakové noky so šampiónovou omáčkou

Hlívový kuba – láska na první ochutnání