Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Těstoviny můžete upravit na stovky způsobů. Mými nejoblíbenějšími komponenty pro dochucení těstovin jsou rajčatové omáčky anebo právě ricotta. Vždy ale neopomenu nějakou zeleninu, kterou jsem v tomto případě lehce podusila na víně.

Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Ingredience na 1 porce

  • 80 g celozrnných špaget
  • 50 g lilku
  • 30 g cukety
  • 1 šalotka
  • 4 cl suchého bílého vína
  • 5 cherry rajčátek
  • 30 g ricotty
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • tymián

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Dáme vařit vodu na těstoviny. Šalotku nakrájíme najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojíme napůl. Česnek nakrájíme na tenké plátky.

2

Dáme vařit špagety. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a šalotku na něm lehce orestujeme. Přidáme lilek a opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme česnek, tymián a cuketu. Mícháme, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijeme vínem, osolíme a necháme vyvařit.

3

Do pánve přidáme rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promícháváme, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře