Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Těstoviny můžete upravit na stovky způsobů. Mými nejoblíbenějšími komponenty pro dochucení těstovin jsou rajčatové omáčky anebo právě ricotta. Vždy ale neopomenu nějakou zeleninu, kterou jsem v tomto případě lehce podusila na víně.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80 g celozrnných špaget
  • 50 g lilku
  • 30 g cukety
  • 1 šalotka
  • 4 cl suchého bílého vína
  • 5 cherry rajčátek
  • 30 g ricotty
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • tymián

Postup

1

Dáme vařit vodu na těstoviny. Šalotku nakrájíme najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojíme napůl. Česnek nakrájíme na tenké plátky.

2

Dáme vařit špagety. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a šalotku na něm lehce orestujeme. Přidáme lilek a opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme česnek, tymián a cuketu. Mícháme, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijeme vínem, osolíme a necháme vyvařit.

3

Do pánve přidáme rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promícháváme, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová panenka v ořechové krustě s pečenou zeleninou

Čokoládové sušenky s konopím

Jablečný koláč

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Bezlepkový Sachr dort

Pomazánky z lučiny

Zapečený skládaný chleba s máslem z medvědího česneku a mozzarelou

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez mouky

Honzovy buchty

Black forest cupcakes

Video: Máslové košíčky s vanilkovým žloutkovým krémem z Hongkongu