Citronové ricottové těstoviny s rukolou

Karolína

Autor

citronove ricottove testoviny
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Citronové ricottové těstoviny s rukolou jsou lehké a osvěžující jídlo, které dokonale vyvažuje krémovou ricottu, pikantní citron a pepřovou rukolu. 

Ingredience

  • 1 lb Mezzi rigatoni nebo jakékoli jiné krátké těstoviny
  • 1 šálek sýru ricotta z plnotučného mléka
  • 1 šálek jemně nastrouhaného parmazánu nebo sýra pecorino plus navíc k podávání
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhané citronové kůry
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy (z 1 až 2 citronů), plus další klínky pro podávání
  • 2 šálky rukoly
  • Chilli vločky, k podávání
  • Sůl a černý pepř, podle chuti
  • Olivový olej, k podávání
  • Tence nakrájené nebo natrhané lístky bazalky, k podávání (volitelně)

Postup

1

Uvařte těstoviny

Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu do al dente. Před scezením si nechte asi 1 šálek vody na vaření těstovin. Těstoviny sceďte a dejte stranou.

2

Připravte omáčku

Ve stejném hrnci nebo velké pánvi smíchejte sýr ricotta, jemně nastrouhaný parmazán, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru, čerstvou citronovou šťávu, sůl a černý pepř. Míchejte, dokud se dobře nespojí.

3

Přidejte vodu z těstovin

Postupně vmíchejte asi 1/2 šálku odložené vody z těstovin a šlehejte, dokud nebude směs hladká a krémová. V případě potřeby upravte konzistenci vodou z těstovin.

4

Smíchejte těstoviny a omáčku

Do omáčky přidáme uvařené těstoviny. Důkladně promíchejte, aby se těstoviny důkladně obalily krémovou citronovou ricottovou omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte ještě trochu odložené vody z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

5

Přidejte rukolu

Jemně vmíchejte čerstvou rukolu.

6

Podávejte

Přendejte těstoviny do servírovacích misek. Navrch pokapejte trochou olivového oleje a posypte extra parmazánem, chilli vločkami a lístky bazalky, pokud používáte. Pro dodatečnou dávku svěžesti podávejte s plátky citronu na boku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Nízký chléb s restovanými semínky a celozrnnou moukou

Šmakounovy štíhlé nudle s pestem a tuňákovými kuličkami

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Fazolový salát

Pohankoto s krůtím masem

Snadná a rychlá mexická quinoa z jedné pánve

Čokoládový koláč s křupavou krustou a jahodami

Zapékané cuketové palačinky se šunkou, klobásou a sýrem

Super rychlé nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Nejlepší vaječný likér za 15 minut