Chřestové řezy z listového těsta

Z uvedeného množství je 6 kusů.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balení rozváleného listového těsta (250 – 275 g)
  • 350 g zeleného chřestu
  • 250 g mascarpone
  • 4 polévkové lžíce jemně nastrouhaného parmezánu
  • 1 rovná kávová lžička soli

Postup

1

Zelenému chřestu odkrojíte zdřevnatělé konce (2 cm) a spodní třetinu stonku oloupete – pokud máte chřest čerstvý, loupat nemusíte. Jestliže pracujete s chřestem bílým, oloupete celý stonek až k hlavičce.

2

Chřest vložíte do vroucí osolené vody a 2 minuty pod pokličkou vaříte.
Pak hned scedíte, propláchnete studenou vodou a necháte dobře okapat.

3

Plech si vyložíte pečícím papírem. Rozválené listové těsto pokrájíte na 6 dílů – vznikne 6 obdélníků o rozměrech cca 12 x 14 cm.
Jednotlivé díly přenesete na plech s pečícím papírem.

4

Mascarpone smícháte s parmezánem, osolíte a vše důkladně promícháte.

5

Každý dílek těsta potřete krémem z mascarpone v množství jedna vrchovatá polévková lžíce na jeden díl těsta – krém rozprostřete po plátku tak, aby zůstal po obvodu volný okraj těsta široký 1 cm.

6

Řezy pokladete chřestem, který jste přiměřeně zkrátili.

7

Vložíte do předem vyhřáté trouby a pečete dozlatova dle zvyklosti.
U listového těsta je velká potíž říci, jak dlouho a na kolik stupňů péci – každá trouba ho peče jinak…
Osobně ve své stařičké plynové troubě peču takto :
nechám rozehřát troubu na 180 °C, řezy vložím do trouby a zvýším teplotu na 200 °C – takto peču 10 minut.
Poté snížím teplotu na 180 °C a dopékám ještě cca 15 – 20 minut – ke konci hlídám.

8

Tuto jednoduchou chuťovou delikatesu podávejte nejlépe vlažnou případně studenou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Video: Boston cream pie – dort s vanilkovým žloutkovým krémem a čokoládovou polevou

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Citrónovo – borůvkový dort s andělsky lehkým krémem

Energetická ovesná kaše se skořicí plná vlákniny a bílkovin

Domácí italská vanilková zmrzlina

Malinový tart s mandlemi

Fit hrnečkový koláč

Večerní krekry fit well s tvarohem a pažitkou

Čokoládové tyčinky

Rychlé nepečené pralinky s krémovým sýrem a sušenkami jen ze 3 ingrediencí