Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Ingredience na 2 porce

  • 300 g mletého masa
  • 250 g čerstvých těstovin tagliatelle (nebo sušených) 
  • sezónní hřiby nebo čerstvé žampióny (cca 100 g)
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej 
  • italská smetana klasik nebo s příchutí „funghi porcini“ (nebo klasická smetana na vaření) 
  • tvrdý strouhaný sýr, např. Grana Padano

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na olivovém oleji (cca 3 lžíce) dejte osmažit houby nakrájené na drobno (nebo dle libosti) společně s mletým masem. Osolte, opepřete. Dejte vařit vodu na těstoviny (osolte ji).

2

Hotové těstoviny smíchejte s masem, houbami, trochou sýru a smetanou (pokud použijete tu českou smetanu na vaření, tak je potřeba ji ještě se směsí povařit, aby zhoustla, ta italská smetana se nevaří – naleje se přímo na směs a těstoviny).

3

Všecho ještě opepřete a pořádně promíchejte. Navrch nasypte trochu sýru Gran Moravia.

Poznámka

Pro opravdové labužníky – nahraďte olivový olej máslem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře