Nevšední houbový tatarák s hořčicí a cibulí
Zkuste si připravit tento skvělý houbový “tatarák” :). I přesto, že se od klasického tataráku podstatně liší, i tak si na něm velmi pochutnáte. Navíc jej můžete upravit dle svých potřeb a chutí, my například děláme ostřejší verzi s dvojnásobným množství cibule.
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: 2

Ingredience
- 400 g na jemno pokrájených hub
- 1 velká cibule
- 1 lžička soli
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 žloutky
- sádlo na smažení
Postup
Houby očistěte a nakrájejte na jemno.
V rendlíku či hrnci rozpusťte sádlo a houby poduste tak, abyste se zbavili přebytečné vody.
Přidejte sůl a odstavte.
Do směsi přisypte kmín a přidejte pepř, sladkou papriku, hořčici, kečup, sójovou omáčku, worcester a na jemno nakrájenou cibuli.
Tatarák rozdělte do dvou misek a ke každému přidejte žloutek. Servírujte s topinkami a stroužky česneku.
Mohlo by vás zajímat:
česnek hořčice houby kečup slané recepty snadné recepty sójová omáčka
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře