Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Přijíždíte stejně jako já z práce domů pozdě večer a doma na vás čeká hladová druhá polovička nebo děti? Pak tu pro vás mám recept, který zvládnete do 20 minut. Já jsem v receptu zvolila těstoviny čerstvé, pokud ale máte doma sušené těstoviny, můžete do tohoto receptu použít bez problému sušené.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g čerstvých tagliatelle
  • 2 šalotky
  • 150 g anglické slaniny
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g nivy
  • 5 sušených rajčat
  • sůl

Postup

1

Šalotku si nakrájíme na drobno a anglickou slaninu na kostičky. Obojí vhodíme na pánev a opečeme dozlatova.

2

Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme.

3

Když máme slaninu se šalotkou opečenou, vhodíme na pánev i špenát. Ve chvíli, kdy nám špenát zavadne, přidáme sušená rajčata a pánev odstavíme z plotny.

4

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Ve správný čas je slijeme, ale trochu vody z těstovin si ponecháme.

5

Uvařené těstoviny vhodíme na pánev a promícháme se směsí. Nakonec vhodíme do těstovin i na kostičky nakrájenou nivu a dobře promícháme. Pokud jsou těstoviny hodně suché, použijeme na ně trochu vody z těstovin, která nám zbyla.

Poznámka

Poznámka: Kdo nemá v oblibě nivu, může ji nahradit například strouhaným parmazánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Horký tip: Osvěžující ledové čaje bez vaření

Svěží fenyklový salát

Celozrnné těstoviny s chřestem

Vláčná ovocná buchta

Halloweensky koláč s jablkami

Dýňový kompot

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Matcha cookies s čokoládou a guaranou

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

Domácí ovocné energy tyčinky ze tří ingrediencí

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Antioxidační smoothie se spirulinou