Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Nejlepší, nejkřupavější a nejrychlejší. Tento drobenkový koláč s mandlemi je originální tím, že vzniká ze sypkého těsta, které se nasype do formy a až při pečení se spojí dohromady. Nejlepší pak je s kvalitní kávou nebo dezertním vínem, když jej rukou rozdělujete na jednotlivé kousky, které pak putují rovnou do pusy.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 200 g mandlí
  • 200 g cukru krupice
  • vanilka nebo vanilkový cukr
  • 200 g másla
  • citronová kůra (z 1 citronu)
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1

V misce smíchejte pšeničnou a kukuřičnou mouku, krupicový cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr a nasekané mandle.

2

Přidejte změklé máslo a žloutky. Prste rozmělňujte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří drobenku.

3

Formu vymažte máslem a pak do ní nasypejte vzniklou drobenkovou směs, nijak ji ale neumačkávejte, jen zarovnejte její povrch do jednolité vrstvy.

4

Pečte 30-40 minut na 180 °C, pak posypte moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cukety zapečené s parmazánem

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Pečené brokolicové kuličky se sýrem a česnekem

Jablečno-ořechové paleo pralinky bez přidaného cukru hotové za pár minut

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Nepečený koláč s kokosovou náplní a čokoládovou polevou

Domácí kečup

Dvojfarebný tvaroháčik

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem

Tvarohová bábovka s polevou “slaný karamel‘