Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Nejlepší, nejkřupavější a nejrychlejší. Tento drobenkový koláč s mandlemi je originální tím, že vzniká ze sypkého těsta, které se nasype do formy a až při pečení se spojí dohromady. Nejlepší pak je s kvalitní kávou nebo dezertním vínem, když jej rukou rozdělujete na jednotlivé kousky, které pak putují rovnou do pusy.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 200 g mandlí
  • 200 g cukru krupice
  • vanilka nebo vanilkový cukr
  • 200 g másla
  • citronová kůra (z 1 citronu)
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1

V misce smíchejte pšeničnou a kukuřičnou mouku, krupicový cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr a nasekané mandle.

2

Přidejte změklé máslo a žloutky. Prste rozmělňujte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří drobenku.

3

Formu vymažte máslem a pak do ní nasypejte vzniklou drobenkovou směs, nijak ji ale neumačkávejte, jen zarovnejte její povrch do jednolité vrstvy.

4

Pečte 30-40 minut na 180 °C, pak posypte moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketovo-cizrnové placičky

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Ořechové palmiers se skořicí

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Krémová cibulačka

Ranná chia vzpruha

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Tvarohové koláčky s chilli a limetkami

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

Špenátová roláda plněná sýrem, šunkou a tvarohem

Salát z trhaných listů s uzeným lososem a broskví