Kokosový dort s melasovým krémem a rybízem

Díky melase a špaldové mouce získá dort jedinečnou chuť.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 5 vajec
  • 100 g kokosu
  • 30 g mletých vlašských ořechů
  • 1 kypřící prášek
  • 150 g jogurtu
  • 60 g třtinového cukru
  • 20 g citrónového cukru
  • citrónová šťáva

Krém

  • 500 g tvarohu
  • 200 g rybízu
  • 2 lžíce melasy
  • 2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky rozpustné kávy
  • citrónová šťáva
  • 1 želatina

Zdobení

  • sušené nesířené meruňky
  • vlašské ořechy
  • kokos

Postup

1

Žloutky vyšleháme s cukrem.

2

Ke žloutkové pěně přidáme ostatní ingredience na korpus a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře 20-25 minut na 180 °C.

3

Tvaroh smícháme se všemi ostatními ingrediencemi na krém a nakonec vmícháme želatinu připravenou podle návodu.

4

Z vychladlého korpusu vykrojíme 2 placky podle velikosti dortové formy. Pokud chceme dort vyšší, upečeme korpus z dvojité dávky.

5

Vrstvíme korpus, krém, korpus a krém.

6

Vršek dortu ozdobíme kokosem, meruňkami a vlašskými ořechy.

7

Dort necháme alespoň 1 hodinu chladit.

Poznámka

Příchuť krému a ovoce můžeme různě obměňovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné kakaové řezy s jemnou tvarohovou náplní a vůní citrónu

Pečená mandlová feta s medvědím česnekem

Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem

Langoše s medvědím česnekem

Hroznové smoothie s lněným olejem

Domácí karamelové Twix tyčinky

Video: Skořicové Chimichangy s jahodovou cheesecake náplní za pár minut

Dýnové lívance

Tagliatelle se smetanovou žampionovou omáčkou

Batátový krém s pomerančem a chilli

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Závitky z rýžového papíru