Domácí fitness kapustové chipsy s olivovým olejem a solí

Dietní varianta brambůrků, kterou připravíte do 20 minut se vším všudy. Lehce křupavé, ale nenasáklé olejem a příjemné chuti. 🙂

Zeleninové chipsy mi vždy chutnaly více, než klasické bramborové, a proto jsem neváhala a zkusila i tento recept. K mému překvapení byly výborné – jedli i ti, kteří kapustu zrovna v lásce nemají :).

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: 2
recept-na-pecene-kapustove-chipsy

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mořské soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Kapustové listy opatrně ostříhejte od menších lístků a ty vložte do mísy.

3

Zbavte lístky přebytečné vody.

4

Vyskládejte kousky kapusty na plech a pokapejte je přibližně lžící olivového oleje a posypte mořskou solí.

5

Pečte v troubě, dokud nejsou listy lehce nahnědlé, přibližně 10 až 15 minut.

Mohlo by vás zajímat: chipsy, domácí recepty, fitness, kapusta, pečení, rychlé recepty, slané recepty, veganské, vegeteriánské, zdravé recepty, Předkrmy, Recept bez kategorie

Zdroj: allrecipes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře