Troubu předehřejte na 200°C. Dva velké plechy na pečení vyložte pečícím papírem. Pokud chcete být hodně precizní, můžete si podle dezertního talíře nakreslit 4 kruhy, ale nedbalá elegance je u bezé dortu žádoucí.
Bílky našlehejte se špetkou soli. Jakmile je pěna téměř úplně tuhá, zašlehejte po částech cukr. Sníh byste neměli přešlehat, tedy jakmile tvoří "rampouchy", je hotový. Vmíchejte jemně lžíci kakaa, které předem přesejete přes sítko.
Pěnu rozdělte na 4 části a lžící rozetřete na kruhy přibližně 1,5 cm vysoké. Nemusí být rovně uhlazené, vše schová smetana. Teplotu trouby snižte na 130°C a pečte 70-75 minut. Během pečení neotvírejte. Nechte vychladnout v pootevřené troubě. Připravené korpusy sejměte z papíru a takto je můžete nechat připravené v uzavřené nádobě.
Smetanu vyšlehejte na hladký krém. Pokud jste příznivci sladkého, můžete trochu dosladit, ale není vůbec potřeba. Šlehačku rozdělte na 4 části. Vždy jednu vrstvu korpusu potřete čtvrtinou šlehačky a obložte ovocem. Přiklopte, lehce přitlačte a naneste další vrstvu.
Doztobte spoustou čerstvého ovoce, uložte na hodinu do lednice a můžete podávat. Dobrou chuť.