Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Bezé dort znají snad v každé zemi, i když jej nezývají jinak. Je jednoduchý, přirozeně bezlepkový a recept vám poslouží pro rychlé pohoštění. Korpus si totiž můžete nachystat předem, ráno dozdobit a vyrazit třeba na návštěvu (nebo strčit do lednice, když vám ta návštěva zavolá, že nečekaně přijede).

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 bílky (velikosti L)
  • špetka soli
  • 100 g panely rozdrcené na moučku
  • 1 lžíce prášku z nepraženého kakaa
  • 400 ml čerstvé smetany na šlehání
  • spousta čerstvého ovoce- meruňky, broskve, maliny, červený rybíz

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Dva velké plechy na pečení vyložte pečícím papírem. Pokud chcete být hodně precizní, můžete si podle dezertního talíře nakreslit 4 kruhy, ale nedbalá elegance je u bezé dortu žádoucí.

2

Bílky našlehejte se špetkou soli. Jakmile je pěna téměř úplně tuhá, zašlehejte po částech cukr. Sníh byste neměli přešlehat, tedy jakmile tvoří "rampouchy", je hotový. Vmíchejte jemně lžíci kakaa, které předem přesejete přes sítko.

3

Pěnu rozdělte na 4 části a lžící rozetřete na kruhy přibližně 1,5 cm vysoké. Nemusí být rovně uhlazené, vše schová smetana. Teplotu trouby snižte na 130°C a pečte 70-75 minut. Během pečení neotvírejte. Nechte vychladnout v pootevřené troubě. Připravené korpusy sejměte z papíru a takto je můžete nechat připravené v uzavřené nádobě.

4

Smetanu vyšlehejte na hladký krém. Pokud jste příznivci sladkého, můžete trochu dosladit, ale není vůbec potřeba. Šlehačku rozdělte na 4 části. Vždy jednu vrstvu korpusu potřete čtvrtinou šlehačky a obložte ovocem. Přiklopte, lehce přitlačte a naneste další vrstvu.

5

Doztobte spoustou čerstvého ovoce, uložte na hodinu do lednice a můžete podávat. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Vláčné banánové sušenky s arašídovým máslem

Pohankové tofu karbanátky

Video: 4 rychlé předkrmy jen ze 3 ingrediencí

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Fazole alla bud spencer

Hustá mrkvová polévka

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Nepečený koláč s arašídovým máslem a kakaovým korpusem

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Křupavé cibulové kroužky bez smažení