Tagliatelle se smetanovou žampionovou omáčkou

Nádherně krémové těstoviny s bílým vínem, smetanou a houbami.

Tagliatelle se smetanovou žampionovou omáčkou

Ingredience na 6 porcí

  • 500 g  žampionů
  • 1/2 citronu
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 1 balení těstovin tagliatelle
  • bílé víno
  • 1/4 hrnku smetany
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Žampiony opláchněte a nakrájejte na plátky. Zakápněte šťávou z půlky citronu.

2

Na pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte nasekaný česnek.

3

Do pánve přidejte žampiony a nechte asi 5 minut podusit.

4

Žampiony osolte, opepřete a vařte, dokud se neodpaří přebytečná voda.

5

Zastříkněte žampiony trochou vína a po minutě přilijte smetanu a parmazán.

6

Omáčku promíchejte na pánvi s uvařenými těstovinami tagliatelle a podávejte.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky

Zdroj: www.yummly.com

Hodnocení a komentáře

Zdravé recepty

Zdravé recepty

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře