Tagliatelle se smetanovou žampionovou omáčkou

Nádherně krémové těstoviny s bílým vínem, smetanou a houbami.

kucharalbert@foodclub.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 500 g  žampionů
  • 1/2 citronu
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 1 balení těstovin tagliatelle
  • bílé víno
  • 1/4 hrnku smetany
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

1

Žampiony opláchněte a nakrájejte na plátky. Zakápněte šťávou z půlky citronu.

2

Na pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte nasekaný česnek.

3

Do pánve přidejte žampiony a nechte asi 5 minut podusit.

4

Žampiony osolte, opepřete a vařte, dokud se neodpaří přebytečná voda.

5

Zastříkněte žampiony trochou vína a po minutě přilijte smetanu a parmazán.

6

Omáčku promíchejte na pánvi s uvařenými těstovinami tagliatelle a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Agarové bonbóny – veganské

Kuličky z ovesných vloček, arašídového másla a lněných semínek + video

Orzo Carbonara s křupavým prosciuttem a burratou

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty

Video: Snadná veganská čokoládová pěna jen ze 3 ingrediencí

Nadýchané banánky z odpalovaného těsta jako z cukrárny

Pečený čaj

Domácí zeleninový bujón

Kefírové lívance

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Rychlé mušličky s čedarem, kousky kuřete a brokolicí