Když není čas na vaření, nejjednodušší je hodit všechny ingredience do jedné pánve, uzavřít pokličkou a nechat upéct v troubě. Takto si jednoduše připravíte křupavé kuře, jehož chuť doladí sušená rajčata, čerstvé bylinky a trocha česneku.
Ingredience
- 6 kuřecích stehen
- 3 lžíce másla
- 4 stroužky česneku
- 1 hrnek kuřecího vývaru nebo vody
- 1/2 hrnku smetany
- 1/3 hrnku sušených rajčat
- 1 lžička oregána
- 1 lžička tymiánu
- 1/4 hrníčku čerstvě nakrájené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Troubu si rozpalte na 200 °C.
- Kuře posolte a opepřete ze všech stran.
- Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi, kterou pak budete moci vložit i do trouby. Přidejte kuře a opečte po obou stranách dozlatova.
- Kuře vyndejte z pánve a přidejte 1 lžíci másla a česnek. Míchejte než česnek zavoní, pak přilijte kuřecí vývar, smetanu a zbytek ingrediencí.
- Vraťte kuře do pánve a pečte na 200 °C po dobu 25 minut. Ihned podávejte.
Tip: Pokud chcete upéct i přílohu, vložte ji do pánve společně s kuřetem. Ideální je hrnek rýže, který doplňte hrnkem a půl vody. Rýže je za 20 minut hotová a bude krásně ochucená kuřecím výpekem.
Videorecept