Agarové bonbóny – veganské

Jako maminka dvou dětí hledám alernativy k běžným cukrovinkám, velkou výzvou je pro mě nahrazování bílého cukru alternativními sladidly. V tomto postačí pro oslazení jablečná a pomerančová šťáva a máme zdravou alternativu gumových medvíků, chutná dětem i dospělým a u nás nechybí na žádné dětské party. Místo želaniny na ztuhnutí jsem použila mořské řasy agar-agar.

vegemagic VG

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g malin
  • 100 g borůvek
  • 1/2 l jablečné šťávy
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 4 lžičky vločkového agaru
  • špetka soli

Postup

1

Do hrnce dáme 1/2 litru jablečné šťávy, přidáme vymačkanou šťávu z půlky pomeranče, rozmícháme agar a přivedeme k varu.

2

Za stálého míchání vaříme na malém plameni. Když je agar rozpušťený, kápneme na studený talřek a zjistíme, zda je dostatečně hustý, případně přidáme ještě trochu agaru.

3

Borůvky a maliny dáme do silikonové formy na pralinky, zalijeme agarem a necháme ztuhnout v lednici.

4

Když jsou pralinky ztuhlé (cca za dvě hodiny nebo ještě lépe přes noc), opatrně je vyjmeme z formy, naaranžujeme na talířek a podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Bezlepkový čokoládový dort s kávovou pěnou nadýchanou jako obláček

Čtyřvrstvý čokoládový dort (bezlepkový)

Jahodový nanuk alla mrož

Super pálivé kuře

Jáhlový koláč s dýňovým krémem a čokoládovou polevou

Salát s avokádem a kuřecím masem

Pribináček

Žampionové rizoto

Zapékaná ovesná kaše s blumami

Borůvková marmeláda s čokoládou

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Špaldoví ježci s dýňovými semínky