Drobenková buchta s tvarohem

tento recept je "hrnkový"

Drobenková buchta s tvarohem

Ingredience na 10 porcí

těs
to

  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 1 a1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 sáčku pekařského droždí(prášku do pečiva)
  • 1/2 hrnku řiinového cukru (pokud dáváte obyčejný cukr musí ho bý
    t víc)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička čers
    tvě drcené skořice
  • 250g měkého 
    tučného 
    tvarohu
  • 2x vejce
  • 1 hrnek plno
    tučného mléka
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje

na posypání:

  • lesní ovoce (maliny, jahody, rybíz, borůvky….)

drobenka:

  • 1/5 másla 
  • mouka hrubá + hladká v poměru 1:1

  • tinový cukr (dle chu
    ti)

 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

V míse smícháme vechny sipké ingredience a přidáváme postupně vajíčka,tvaroh, mléko a olej. vymícháme hladké těsto.

2

připravíme si drobenkku:
prohněteme změklé máslo spolu s moukami a cukrem. Dáme vychladit na chvilku do lednice(lépe se pak drobí)

3

těsto nalijeme do plechu vyloženého pečícím papírem posipeme ovoce a drobenkou a pečeme při teplotě 180°C cca 30min.

4

Po upečení ihned posipeme moučkovým cukrem a necháme vychladnou a můžeme podávat

Drobenková buchta s tvarohem

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

Anna Kolčavová

Anna Kolčavová

Miluji to!

Odpovědět

Štěpán Tripal

Štěpán Tripal

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře