Žampiony portobello plněné nemasovou směsí

Grilované klobouky portobello plněné směsí ze sójového masa.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 klobouků žampionů portobello
  • balení sójového granulátu
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kvalitní sójová omáčka
  • čerstvé bylinky (petržel, oregano…)
  • lžíce prášku z červené řepy (nemusí být)
  • lžička chilli pasty
  • veganský sýr na postrouhání
  • pepř, sůl
  • brambory k podávání
  • bylinkové koření
  • řepkový olej.

Postup

1

Sójový granulát uvaříme ve vodě s trochou sójové omáčky a soli. Potom zcedíme a vymačkáme přebytečnou vodu.

2

Žampionům ulámeme nožičky a trochu vydlabeme. Nožičky i zbytky žampionů nakrájíme na drobno a přidáme ke granulátu. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme, oboje přidáme ke směsi. Dochutíme chilli pastou, sójovou omáčkou, čerstvými nebo sušenými bylinkami, pepřem a solí.

3

Směsí plníme žampionové klobouky. Navrch nastrouháme trochu veganského sýru. Grilujeme asi 20 minut.

4

Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem (předvařené brambory smícháme se směsí oleje, soli a bylinek a dopékáme v troubě).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Nízkotučné cuketové brownies

Oreo cupcakes

Bílkové krekry s ořechy

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

Cheesecake s brusnicovým coulis

Risotto s červeným vínem

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Borůvkový chlebíček