Václavky na smetaně

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Václavky jsou výživné houby s nízkým obsahem kalorií a vysokým podílem bílkovin, což ocení zejména vegetariáni. Václavky jsou bohaté na vitamíny skupiny B, minerály jako draslík, hořčík a železo, a obsahují antioxidanty, které chrání buňky před oxidačním stresem. Navíc některé složky václavek podporují imunitní systém, což je skvělé pro udržení zdraví v chladnějších měsících.

Ingredience

  • 500 g václavek (doporučuji čerstvé)
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžíce másla nebo oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka kmínu
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • volitelně: lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup

1

Předvaření václavek: Václavky dejte do hrnce s vodou a vařte je 10-15 minut, abyste odstranili možné toxiny. Poté je sceďte a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.

2

Restování: Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a osmažte na něm cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte prolisovaný česnek a krátce orestujte.

3

Houby: Přidejte předvařené václavky a restujte je na středním plameni, dokud se voda z hub nevypaří a začnou lehce zlátnout.

4

Dochucení: Osolte, opepřete a přidejte špetku kmínu pro zvýraznění chuti.

5

Smetana: Přilijte smetanu a na mírném ohni povařte, dokud omáčka nezhoustne. Pokud chcete hustší konzistenci, můžete smetanu lehce zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody.

6

Servírování: Nakonec do pokrmu zamíchejte nasekanou petrželku a servírujte s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pizza koule

Rychlá domácí mandarinková zmrzlina ze 3 ingrediencí

Krevetové krekry

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty

Špagety s tuňákem a cizrnou

Tataráček z červené řepy

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách

Zapečená bramborová kaše

Cannelloni s ragú

Pikantní brokolice s arašídovou omáčkou

Křupavé zelné placičky

Studená kokosová polévka s ovocem