Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Ideální zákusek, pokud nejste nijak velcí kuchaři, ale chcete něco originálního a opravdu dobrého. :)

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 litr mléka
  • 200 g škrobu (gustinu)
  • 300 g cukru
  • 5 lžic holandského kakaa
  • 50 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 30 ks máslových sušenek

Postup

1

Ve velké míse smíchejte kukuřičný škrob, cukr, kakao a vanilkový cukr. Přidejte vlažné mléko smíchané se škrobem a promíchejte do hladké směsi. Vařte, dokud nezhoustne. Poté odstavte a přidejte máslo s medem. Rozmíchejte dohladka.

 

2

Do formy (30×20) vyložené potravinovou folií nalijte lehce zchladnou směs, trochu dejte stranou a do zbytku ve formě naskládejte sušenky dle obrázku.

3

Na sušenky nalijte zbytek rému, zarovnejte a položte na něj sušenky tak, aby tvořily dno zákusku. Zakryjte fólií a nechte přes noc v lednici.

4

Druhý den dezert překlopte na servírovací tác, sejměte fólii a ozdobte dle chuti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Recept na adventní věnec z perníku

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením

Houbové rizoto

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Polenta s máslem a parmezánem

Avokádové smoothie

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Mrkev na rozmarýnu s ořechovo-celerovým dipem

Jablečné řezy s pudinkem z listového těsta

Video: Nepečený zmrzlinový oreo-arašídový dort přelitý krémovou čokoládovou polevou

Francouzský toast